Ekonomideki olumlu gelişmeler moral veriyor

Ekonomideki olumlu gelişmeler moral veriyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, Türkiye ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelerin, hem millete hem de iş dünyasına büyük moral verdiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, terör saldırıları, jeopolitik gerginlikler ve küresel ticaret hacmindeki gerilemeye rağmen Türkiye ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelerin, hem millete hem de iş dünyasına büyük moral verdiğini söyledi.

Şirikçi, ülke ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, ekonomide esen iyimser havanın gelecek için umut verici olduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisinin son dönemde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen önemli bir performans sergilediğine dikkati çeken Şirikçi, büyüme rakamlarının, bunun en önemli göstergesi olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl yüzde 4 büyüyen Türkiye ekonomisinin, bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 4,8 büyüdüğünü anımsatan Şirikçi, bu performansın yılın ikinci çeyreğinde de yüzde 3,1 büyüme ile devam ettiğini kaydetti. Şirikçi, “Bölge ülkelerinde yaşanan gerginliklere ve küresel ekonomideki zayıflamaya rağmen yılın ilk yarısında büyüme yüzde 3,9 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu büyüme rakamları ile Avrupa'nın yanı sıra dünyanın birçok büyük ekonomisini geride bırakan ülkemiz, Hindistan, Filipinler, Çin, Endonezya, Malezya ve İspanya'nın ardından dünyanın en hızlı büyüyen 7. ülkesi olmuştur. Hızlı büyüme, son dönemde önemli badireler atlatan milletimize ve iş dünyasına da büyük moral vermiştir” dedi.

İÇ TALEP CANLANACAK

Son dönemde ekonomik büyümenin lokomotifi haline gelen iç talepteki artışın devam etmesi için hükümetin aldığı kararların da memnuniyet verici olduğunu ifade eden Şirikçi, “Kredi kartlarında taksit sayısının azami 12 aya, tüketici kredisi vade sınırının da 36 aydan 48 aya çıkartılması, iç talepteki canlanmayı destekleyecektir” diye konuştu.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının da piyasada olumlu bir hava estirdiğine işaret eden Atıf Şirikçi, “Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve 25 baz puan indirimle faizi yüzde 8.25’e çekti. Bu karar, Türkiye ekonomisi adına oldukça memnuniyet verici bir gelişmedir. Bu kararla birlikte iç piyasanın ivme kazanacağını ve pozitif havanın korunacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.