Ekranların Yeni Fenomeni Kripteks

Ekranların Yeni Fenomeni Kripteks
Son dönemin başarılı yapımcılarından Hasan Yıldız’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği yarışma programı Kripteks, gençliğin yeni fenomeni oldu.Her hafta bir başka şehirden ekranlara gelen yar...

Son dönemin başarılı yapımcılarından Hasan Yıldız’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği yarışma programı Kripteks, gençliğin yeni fenomeni oldu.

Her hafta bir başka şehirden ekranlara gelen yarışmada, ön eleme sonucu yarışmaya katılmaya hak kazanan iki genç, kentin özellikle tarihi mekanlarına bırakılan şifreleri bulup, bunları çözerek Kripteks’e ulaşmaya çalışıyor. Zorlu bir maratonun ardından, Anadolu’nun gönlü bol insanlarının da yardımıyla Kripteks’e ulaşmayı ilk başaran yarışmacı, para ödülünün sahibi oluyor.

TRT Okul ve TRT Avaz ekranlarında soluk soluğa izlenen Kripteks, son dönemde özellikle üniversiteliler arasında fenomen oldu. Tarihi mekanlarda gerçekleştirilen çekimleriyle gençlere tarihi sevdirmeyi başaran Kripteks, özgün formatıyla da dikkat çekiyor. Bugüne kadar yüzlerce projeye imza atan Kripteks’in başarılı yapımcısı ve yönetmeni Hasan Yıldız, bu formatla ilk etapta Ortadoğu ve Balkan ülkelerine, ardından tüm Avrupa’ya açılmayı hedefliyor.

Kripteks’le Türkiye’de yarışma programlarına heyecan ve renk katan Hasan Yıldız, tarihine de sahip çıkıyor. Bugüne kadar Türkiye’nin hemen hemen her tarafında yarışma programı çeken Yıldız, onlarca üniversitede de "Kariyer Sohbetleri"yle başarı hikayelerini paylaştı, paylaşmaya da devam ediyor. "Bilgi paylaştıkça zenginleşir" diyen Yıldız, yurt dışındaki birçok üniversiteden de "Kariyer Sohbetleri" için davet alıyor.

Kripteks’in yanı sıra "Bir Kent Hikayesi", "Devlet-i Aliyye", "Diplomatik Fay Hatları", "Gez Göz Arpacık", "Kariyer ve İş Rehberi", "Kervan", "Şehir ve Üniversite", "Sultanların İzinde", "Sır-ı Anadolu", "Vakıfname", "Yeni Eğilimler", "Zanaat", "Turizm", "Altın Eserler", "Aile Hekimi" ve "Siyaset Sözlüğü" gibi başarılı yapımlara imza atan Hasan Yıldız, başarı çıtasını daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.

Türkiye’nin dört bir tarafındaki üniversiteleri gezerek, iş ve medya alanındaki bilgi, tecrübe ve başarı hikayelerini gençlerle paylaşan Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız, artık eleştirel gözle bakan her izleyicinin, farklı yapımları zihin süzgecinden geçirirken topluma ne kattığına baktığını, her yapıma kendi belirlediği kıstaslar çerçevesinde not verdiğini, yapımlarda kendinden ve bu topraklardan birşeyler bulmak istediğini ifade etti. Yıldız, izleyicinin bu taleplerini karşılayan yapımların, diğerlerine karşı avantaj sağladığını belirtti.

Gençliğe önemli tavsiyelerde de bulunan Yıldız, "Geçmişimizi değiştiremeyiz, ancak gelecek henüz avucumuzun içindedir. O yüzden ne yapmak istiyorsanız inanın ve önünüze bakın. Ümitsiz ve hedefsiz bir gençlik kötü bir gelecektir" dedi.

YAPIMCI HASAN YILDIZ,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.