Eksen Eğitim-sen’den Okul Müdürleri Puanlamasına Tepki

Eksen Eğitim-sen’den Okul Müdürleri Puanlamasına Tepki
Eksen Eğitim-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Tırpan, okul müdürlerinin değerlendirme puanlarıyla yaptığı açıklamada, “Adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi.

- Eksen Eğitim-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Tırpan, okul müdürlerinin değerlendirme puanlarıyla yaptığı açıklamada, “Adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi.

Eksen Eğitim-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Tırpan, Türkiye genelinde okul yöneticileri değerlendirme puanlarının açıklanmasıyla, okul müdürlüklerinde bir tasfiyenin yaşandığı izlenimi açık bir şekilde ortada olduğunu söyledi.

Mehmet Tırpan konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Malum sendika üyesi olmak fazilet ve erdem olarak yüksek puanlara mazhar olunmasına sebebiyet vermiştir. Adeta malum sendikanın bir asansör işlevi gördüğü açık bir şekilde gözler önüne serilmiştir. Liyakat ve ehliyetin ne anlama geldiğini bilmesi gerekenlerin, bu kavramları dillerine pelesenk edenlerin, hatta bu kavramların mümessili olduğunu iddia edenlerin eylem ve söylemleriyle bu denli tutarsız olması kabul edilebilir bir durum değildir. Hakkın, hukukun ve adaletin terazisiyle negatif yönde oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Bir toplumda adalet duygusu zedelendiği zaman toplumsal birliğinin ve huzurun muhafazası imkan dahilinde değildir.

Bu nedenle insanların imkan ve fırsatlarda eşit olması manasına gelen sosyal adalet ve insanın kendisine karşı ahlaken doğru davranıldığını hissetmesi manasına gelen ahlaki adaleti zedeleyecek uygulamalardan yetki sahiplerinin uzak durması gerekmektedir.

Ancak maalesef Milli Eğitim Bakanlığımızın okul yöneticileri ile ilgili yaptığı bu pozitif olmayan uygulamadan ötürü eğitimcilerimizin güven duygusu zedelenmiştir. Şunun altını çizerek belirtmek istiyoruz ki kamusal vicdanın nezdinde zedelenen adalet duygusu bir gün herkese lazım olacaktır.

Bu kapsamda yetki sahiplerini bindikleri dalı kestiklerini hatırlatarak yeni bir muhasebeye davet ederken bu yanlış uygulamalara rıza göstermeden yargı adaleti hakkımız da dâhil olmak üzere kanunlar çerçevesinde her türlü mücadeleyi vereceğimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.