Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz'dan Elazığspor Açıklaması

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmazdan Elazığspor Açıklaması
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığspor ayrışma ve çekişmenin aracı yapılamaz dedi.

- Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığspor ayrışma ve çekişmenin aracı yapılamaz dedi.

Elazığspor’da başkan Selçuk Öztürk’ün istifasının ardından kayyuma devri konusunda yasal süreç işlediği ve başta Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ile Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere camianın önde gelen isimleri ile iş adamları arasında yeni bir yönetim oluşturma çalışmaları başlatılmıştı. Bu amaçla geçtiğimiz gün Vali Koçak ve Başkan Yanılmaz’ın iş adamlarıyla yaptığı toplantıdan önemli sonuçlar çıkmış, Elazığspor’un yeni yönetim kurulu ve başkanının belirlendiği ancak bunun kamuoyuna iki gün sonra açıklanacağı deklare edilmişti. İlin yöneticileri, Elazığspor camiasının mensupları ve iş adamlarının belirlediği bir yönetim kurulunun ardından ilginç bir gelişme yaşanmış, daha önce istifa eden eski kulüp başkanı Selçuk Öztürk yeniden aday olduğunu açıklamıştı.

"YANILMAZ: ELAZIĞSPOR GÖZ BEBEĞİMİZ VE MARKAMIZDIR"

Gelişmeler üzerine yazılı bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığspor’un şehirde bir çekişme, ayrışma ve yarışma aracı yapılamayacak kadar herkesin ortak paydası ve ulvi değere sahip olduğunu belirterek, Elazığsporun geleceğine yönelik yaptıkları çalışmaları durdurduklarını kaydetti.

Başkan Mücahit Yanılmaz, "Sevdası Elazığ ve Elazığspor olan değerli hemşehrilerim, Elazığspor, 7’den 77’ye tüm Elazığlıların göz bebeği olan müstesna bir kurumumuz, göz bebeğimiz ve markamızdır. Elazığspor, geçmiş süreçte birtakım sıkıntılar yaşamış, mevcut yönetimin de istifasıyla kayyuma devri gündeme gelmişti. Valimizle birlikte bu sıkıntılı sürecin daha büyük kayıplar yaşanmadan atlatılması için taşın altına elimizi koyduk. Bu amaçla geçtiğimiz Cuma günü Sayın Valimizin iştirakleriyle yeni bir yönetimin oluşması için Elazığspor camiası ve iş adamlarımızla önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı sonrasında da yaptığımız istişareler neticesinde mutabakata varılan yönetim kurulu ve başkanın isminin ise iki gün sonra açıklanacağını kamuoyuna deklare ettik. Bu çalışmalarımızın ve Elazığspor’u genel kurula götürecek yeni yönetimin belirlenmesinin ardından daha önce istifa eden kulüp başkanı Selçuk Öztürk, kendisinin de Elazığspor başkan adayı olduğunu açıklamıştır. Yaşanan bu gelişmelerden ve Elazığspor’u sahipsiz bırakmayıp bu güzide takımı bir maceranın içine düşmekten kurtarma adına ortaya koyduğumuz samimi çalışmalarımız ve fedakarca tutumlarımızın ardından, Elazığspor camiasını ve şehri ikileme sokacak, ayrıştırmaya ve kamplaşmaya itecek yeni bir sürece zemin hazırlamama düşüncesiyle bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları durdurduk. Elazığspor her zaman olmazsa olmazımızdır. Bütün gaye ve arzumuz Elazığspor’un başarılı olmasıdır. Bu aşamadan sonra sadece Elazığspor’un başarısı için yasal süreçlerin işlemesini bekleyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.