Elazığ Esnaf Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Çelik’ten Esnafa Faizsiz Kredi Uyarısı

Elazığ Esnaf Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Çelik’ten Esnafa Faizsiz Kredi Uyarısı
Elazığ Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik, esnafa verilmesi gündemde olan faizsiz kredilerle ilgili açıklama yaptı. Çelik, faizsiz kredilerin kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını icra eden esnafa verileceğini belirterek, açıklanan şar

- Elazığ Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik, esnafa verilmesi gündemde olan faizsiz kredilerle ilgili açıklama yaptı. Çelik, faizsiz kredilerin kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını icra eden esnafa verileceğini belirterek, açıklanan şartlara uyulması halinde bu esnaflara kredi verebileceklerini söyledi.

Elazığ Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması Toplantısı'nda yaptığı esnafa faizsiz kredi verileceği yönündeki açıklamaları nedeniyle çok sayıda talep geldiğini ancak bir çoğunun yasada belirlenen şartlara uymadığını kaydetti. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Çelik, yasaya göre sadece kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden esnafa kredi verilebileceğini belirtti. Çelik, “Geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren ve esnaf vergi muafiyeti belgesi sahibi esnaf ve sanatkarlar ile 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında kredi başvuru tarihi itibariyle en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son bir yıl içerisinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara yüzde 100 oranında faiz desteği sağlanacaktır. Yasada meslek kuruluşları, el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işletmeciliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul gören meslekler” olarak belirlenmiştir. Bunlar dışındaki meslekleri icra eden esnafa krediler yine normal olarak verilecektir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.