Elazığ’da 7 gözaltı: Aralarında başkan da var

Elazığ’da 7 gözaltı: Aralarında başkan da var
Elazığ'da polisin düzenlediği terör örgütü PKK/KCK operasyonu kapsamında aralarında HDP Milletvekili adayı, DBP İl Başkanı ile HDP Eski İl Başkanın...

Elazığ'da polisin düzenlediği terör örgütü PKK/KCK operasyonu kapsamında aralarında HDP Milletvekili adayı, DBP İl Başkanı ile HDP Eski İl Başkanın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 8 adres tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Özel Harekat Timlerinin de katıldığı çok sayıda polisle Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 1, Elazığ'da 7 olmak üzere 8 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan baskınlarda aralarında HDP Elazığ Milletvekili adayı İbrahim Bingöl, DBP İl Başkanı Nafiz Koç, HDP merkez İlçe Başkanı Semra Çelik, HDP eski İl Başkanı Yunus Güneş ile birlikte aralarında parti üyelerinin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman bulunduğu öğrenildi.

Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.