Elazığ’da ’Dünya Astım Günü’ Etkinliği

Elazığ’da ’Dünya Astım Günü’ Etkinliği
Elazığ’da, 5 Mayıs Dünya Astım Günü nedeniyle hastaneye gelen vatandaşlara nefes testi yapıldı.Dünya Sağlık Örgütü’nce her yıl Mayıs ayının ilk Salı gününün ’Dünya Astım Günü’ olarak kabul edilmesi ne...

Elazığ’da, 5 Mayıs Dünya Astım Günü nedeniyle hastaneye gelen vatandaşlara nefes testi yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nce her yıl Mayıs ayının ilk Salı gününün ’Dünya Astım Günü’ olarak kabul edilmesi nedeniyle Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin iş birliğiyle etkinlik gerçekleştirildi. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin girişine açılan stantta gerçekleşen etkinliğe Toraks Derneği Başkanı Göğüs Cerrahisi Uz. Dr. Semih Koçyiğit, Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi çalışanları ile birlikte Kronik Durumlar Birliği çalışanları katıldı.

Etkinlik kapsamında konuşan Toraks Derneği Başkanı Semih Koçyiğit, "Derneğimiz ve halk sağlığı müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla 5 Mayıs ’Dünya Astım Günü’ sebebiyle toplandık. Astım hastalığının nedeni, belirtileri ve tedavi süreciyle ilgili halkımızı bilgilendirmek ve astımla ilgili olarak testlerin yapılabildiği hastanemizde de bu testlerin yapıldığını bugünde burada hastalarımıza solunum yolu testi yaparak bilgilendiriyoruz. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de 5 Mayıs ‘Astım Günü’ olarak kutlanmaktadır. Hastalıkla ilgili olarak, Dünya’da 300 milyon hastanın olduğu, bunlarda 11-12 yetişkinde bir, çocuklarda ise 7-8 çocukta bir astım rahatsızlığı görülmektedir. Astım hastaları normalde hastalıklarının farkında değiller. Biz burada onlara hastalığın farkındalığını yaratmak için toplanmış bulunuyoruz. Hastalıkla ilgili broşürler yapıldı. Günle ilgili çalışmalarımız hafta içinde devam edecektir" dedi.

Konuşmanın ardından vatandaşlara nefes testi yapılarak katılan herkese astım hastalığının anlatıldığı el broşürleri dağıtıldı.

5 MAYIS DÜNYA ASTIM GÜNÜ NEDENİYLE ELAZIĞ'DA HASTANEYE GELEN VATANDAŞLARA NEFES TESTİ YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.