Elazığ'da İnternette Çocuk İstismarı İle İlgili Kararlar Alındı

Elazığda İnternette Çocuk İstismarı İle İlgili Kararlar Alındı
Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında düzenlenen toplantıda internet ortamında cinsel istismarın önlenmesi ile ilgili kararlar alındı.

- Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında düzenlenen toplantıda internet ortamında cinsel istismarın önlenmesi ile ilgili kararlar alındı.

Elazığ Valiliği toplantı salonunda Vali Ömer Faruk Koçak başkanlığında, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Sağlık İl Müdürü Selahattin Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve diğer birimlerin sorumlularının katılımı ile internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi ve alınacak tedbirlere ilişkin toplantı düzenlendi. Elazığ'da internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesine yönelik çalışmalara hız verilmesi, suç ve suçluyla mücadelede etkinliğin artırılması, uygulamada ve yaşanan sorunların çözümlenebilmesi amacıyla alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Toplantıda alınan kararlarla ilgili valilik tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) yapılan işlemler ile ilgili olarak yapılacak soruşturmalarda gizlilik kararının alınması ve bu tür konularda kamuoyunun bilgilendirilmesinde azami dikkat edilmesi, ÇİM personeli koordinesinde, sağlık personelleri, rehber öğretmenler, milli eğitim müfettişleri, kolluk, adliye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri, imamlar ve kuran kursu öğreticilerine eğitim vermek üzere 10 eğitici personele kurs verilecek ve bu personeller tarafından kurumlara yılda 3 defa eğitim verilecektir. Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından öğrencilere yönelik farkındalık oluşturularak ne derecede başarı sağlandığının ölçülmesi ve görev yapan 280 rehberlik öğretmenine verilen eğitimin ne derecede yeterli olduğunun ölçülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde ÇİM ile irtibatlı olacak şekilde, bir merkez kurulacak ve istismar mağduru çocukların rehabilitasyon sürecinde yardımcı olunması sağlanacaktır. İnternet kafelerin denetimlerinde kesinlikle zaafiyet gösterilmeyecek, okulların açık olduğu saatlerde kesinlikle öğrenci kıyafetli çocuklar internet kafelerde bulunmayacaktır. Okul irtibat görevlilerinden gelen raporların bir analizi yapılacak ve okullar ile ilgili olarak alınacak güvenlik önlemleri üzerinde durulacak.İnternet üzerinden çocukların cinsel istismarının önlenmesine yönelik olarak il düzeyinde eylem planının yapılarak, bir sonraki toplantıya Fırat Üniversitesi ile Bilgi Teknoloji Kurumundan bir görevlinin katılımının sağlanarak, daha sonra ki toplantıda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi planlanmaktadır" denildi.

ELAZIĞ'DA İNTERNETTE ÇOCUK İSTİSMARI İLE İLGİLİ KARARLAR ALINDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.