Elazığ’da ‘Kapalı Devre Sistemlerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ Konferansı

Elazığ’da ‘Kapalı Devre Sistemlerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ Konferansı
Elazığ’da ‘Kapalı Devre Sistemlerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ konferansı verildi.

- Elazığ’da ‘Kapalı Devre Sistemlerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ konferansı verildi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından ‘Kapalı Devre Sistemlerinde Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ konferansı düzenlendi. Konferans, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Zeki Kurtoğlu tarafından verildi. Konferansta Elazığ, Malatya ve Bingöl’den gelen katılımcılar da yer aldı.

Konferansla ilgili bilgi veren Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, özelikle son iki yıl içerisinde su ürünleri sektörüne yön veren, su ürünleri sektörü, üniversite, bakanlık ve araştırma kuruşlarını bir araya getiren 5 çalıştay ve uluslararası katılımlı bir su ürünleri, sempozyumuna ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Su ürünleri yetiştiriciliğinde kapalı devre sistemlerinin çok yeni olduğunu ifade eden Akgün, "Kapalı devre akuakültür sisteminin, sistemde kullanılan suyun arıtılarak ve bu suya kullanılan su hacmi toplamının yüzde 10’u kadar taze su ekleyerek kullanılan sistemler olarak tanımlanabilir. Balık hastalıklarının kontrolünde yüksek etkinliğin sağlandığı, balıklarda yem dönüşüm oranının iyileştirildiği sistemledir. Ülkemizin su ürünleri ihracatının 90 milyon dolardan 540 milyon liraya ulaşması sektörün büyümesinde ümit verici bir gelişmedir. Bu gelişmede bakanlığımız tarafından verilen desteklerin katkısı da önemlidir" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. İlker Zeki Kurtoğlu, kapalı devre sistemleri, su ürünleri yetiştiriciliği ve önemi hakkında bilgiler verdi.

ELAZIĞ’DA ‘KAPALI DEVRE SİSTEMLERİNDE SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ’ KONFERANSI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.