Elazığ’da Vakıf Üniversitesi İçin İlk Adım Atıldı

Elazığ’da Vakıf Üniversitesi İçin İlk Adım Atıldı
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın girişimleri sonucu vakıf üniversitesi için ilk adım atıldı. Elazığ protokolü ve iş adamlarının katıldığı toplantıda vakıf üniversitesinin kurulmasının gerek...

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın girişimleri sonucu vakıf üniversitesi için ilk adım atıldı. Elazığ protokolü ve iş adamlarının katıldığı toplantıda vakıf üniversitesinin kurulmasının gerektiği kanısı ortaya çıkarken, Belediye Başkanı Yanılmaz’ın öncülüğünde çalışmalar başladı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın çabaları sonucu kurulması planlanan vakıf üniversitesinin istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, İnönü Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Asım Künkül, ETSO Başkanı İdris Alan, STK temsilcileri, öğretim üyeleri ve iş adamları katıldı.

Elazığ’ın zengin bir tarih ve kültür birikiminin olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, "Önemli bir ilim, irfan ve kültür şehri olan Elazığ’ın ikinci bir üniversiteyi hayata geçirme konusunu rahatlıkla konuşacak bir seviyeye gelmiştir. Bundan sonra ikinci üniversite kurulması için neler yapılabilir ona bakmalıyız" dedi.

Vakıf üniversitesini kurulması planlandığını ve bu yüzden istişare toplantısı gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, "Bir şehri ayrıcalıklı yapan o şehri diğerlerinden farklı kılan özelikleri olmasıdır. Elazığ birçok özelliği ile öne çıkan şehirdir. Elazığ artık ikinci bir üniversiteyi hak etmiştir. Şehrin yöneticileri, akademisyenler ve iş adamlarını bir araya getirerek yeni bir üniversite kurulması konusunda istişare yapmak ve yol haritasını belirlemek için bu toplantıyı düzenledik. Vakıf üniversitesinin kurulmasında bize en büyük desteği Fırat Üniversitesi verecektir" diye konuştu.

Eğitimin özel ve vakıf üniversitelerle daha farklı ve rekabete dayalı bir konuma yükseldiğini dile getiren Yıldız Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de, Elazığ’ın yeni bir üniversiteyi kurarken dünya standartlarını yakalayabilecek bir altyapıyı hedeflemesi gerektiğini ifade etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Demirdağ ise, "Elazığ’da ikinci bir üniversitenin açılması elbette önemli ama asıl önemli olanın açılacak bölümlerin iyi bir fizibilitesinin yapılanarak stratejik olarak belirlenmesidir. Bu konuda Fırat Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

ETSO Başkanı İdris Alan da, vakıf üniversitesinin Elazığ’ın markalaşma sürecine önemli bir katkı sağlayacağının altını çizerek, oluşacak komisyona her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Toplantıya katılanların tamamından kurulacak vakıf üniversitesiyle ilgili bilgileri alındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.