Elbistan, Aöf Kılavuzunda Yer Aldı

Elbistan, Aöf Kılavuzunda Yer Aldı
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Merkezleri arasına dahil edilen Elbistan, AÖF’ye ait resmi internet sitesinde yayınlanan 2014-2015 Öğretim Yılı Öğrenci Kılavuzunda d

- AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Merkezleri arasına dahil edilen Elbistan, AÖF’ye ait resmi internet sitesinde yayınlanan 2014-2015 Öğretim Yılı Öğrenci Kılavuzunda da yer alırken, Elbistan ile birlikte 17 ilçede sınav yapılacak.

Daha önce sadece il merkezleri ve 7 büyük ilçede yapılan Açık Öğretim Fakültesi Sınavları, AÖF tarafından yayınlanan kılavuza dahil edilerek, resmi olarak sınav merkezi oldu.

Bugüne kadar daha çok Kahramanmaraş ve Malatya’da sınava giren bölge insanı, yeni dönem ile birlikte sınavlara Elbistan’da girebilecek.

Kredili sistem nedeniyle 2 gün üzerinden yılda 4 kez gerçekleştirilen Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavları için Elbistan ve çevre ilçelerdeki öğrenciler büyük zorluk yaşarken, çevre ilçelerin tam merkezinde bulunan Elbistan’da sınavların yapılması ile birlikte bu mağduriyet sona erecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ardından konunun çözüme kavuşturulmasının mağduriyetleri ortadan kaldıracağını belirtmiş, Elbistan’ın nüfus bakımından bölgenin en büyük ilçelerinden biri olduğu için Anadolu Üniversitesi’nin doğrultuda Elbistan’ı AÖF Sınav Merkezi olarak kabul ettiğini açıklamıştı.

Ünal, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Darende ile yakın ilçelerde yaşayan öğrencilerin sınav merkezi olarak Elbistan’ı tercih edeceklerini belirterek, şunları söylemişti:

“Bu talebin doğru ve mantıklı olduğu noktasında karar verdikten sonra gerekli girişimleri en üst düzeyde başlattık. Elbistan ve diğer kuzey ilçelerimizin Kahramanmaraş merkeze uzaklığı malum. Özellikle kış aylarında sınava girmek isteyen öğrenciler çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlardı. Daha önce AÖF sınavlarının bölgede yapılması konusunda girişimler yapılmış ve belirli bir mesafe alınmıştı. Gelinen noktada ise 2014-2015 eğitim öğretim yılında Açık Öğretim Fakültesi sınavları ilçemizde yapılacak.”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, açıklamasında, “Elbistan’ın hem öğrenci sayısı hem de nüfus fazlalığı AÖF’nin bu kararında etkili oldu. Çevre ilçelerde yaşayan öğrencilerimiz kilometrelerce yol kat etmeden ve bu yollardaki zorluklara katlanmadan, kalacak yer ve ulaşım problemi yaşamadan rahatça sınavlarına girebilecekler. Aileleri ve velileri de çocuklarının yanı başında olacak. Hem maddi hem de manevi açıdan büyük katkı sağlayacak ve bölgemiz adına sevindirici olan bu gelişmenin hayırlı olmasını bir kez daha temenni ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

SINAV YAPILACAK İLÇE SAYISI 17’YE ÇIKARILDI

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bu zamana kadar il merkezleri ve 7 ilçede sınav yaparken, 2014-2015 öğretim yılı itibarı ile sınav yapılan ilçe sayısını 17’ye çıkardı.

Daha önce; Antalya-Alanya, Balıkesir-Bandırma, Hatay-İskenderun, Edirne-Keşan, Bursa-İnegöl, Kocaeli-Gebze ve Muğla-Fethiye’de yapılan AÖF sınavları, AÖF tarafından yayınlanan 2014-2015 Öğrenci Kılavuzunda yer alan 10 yeni ilçe ile daha da genişledi.

7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş’te eklendi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ RAHAT NEFES ALACAK

Elbistan ile birlikte Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü’nün yanı sıra komşu ilçe Darende’den de çok sayıda öğrenci, sınav merkezleri olarak illere giderken, yeni uygulama ile bu ilçelerdeki binlerce AÖF öğrencisi rahat bir nefes alacaklar. Birçok kişi ise sınav merkezlerine gitmek istememesi, kalacak yer ve ekonomik sorunlar nedeniyle AÖF’ye kayıt yaptırmaktan vazgeçerken, Elbistan’ın sınav merkezi olması ile birlikte yeni dönemdeki öğrenci sayısının kat kat artacağı tahmin ediliyor.

Bölgedeki 300 bini aşkın nüfusa müjdeli bir haber olan AÖF sınavlarının Elbistan’da yapılacağı bilgisi, bölge halkı tarafından mutlulukla karşılanıyor. 1996 yılından beri ÖSS, YGS, KPSS, OKS, TEOG gibi sınavları başarıyla yürüten Elbistan Sınav Merkezi Yöneticiliği, AÖF için de hazırlıklarına başladı. AÖF Elbistan Sınav Merkezi Yöneticiliğine ise, EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici atandı.

KAYITLAR 1-12 EYLÜL’DE

AÖF’ye yeni kayıtlar 1 Eylül’de başlayacak. Bu sene AÖF’yi kazanan öğrenciler kayıtlarını 1-12 Eylül tarihlerinde yaptıracaklar. Daha önceki öğrenciler ise ders kayıtlarını 15-26 Eylül tarihleri arasında yaptıracaklar. Kayıtlarla ilgili tüm açıklamalar, AÖF’ye ait resmi internet sitesinde yer alıyor. Sınavlar ise; Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015, Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015, Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.