Elbistan Çınar Der Gençlerle Buluşmaya Devam Ediyor

Elbistan Çınar Der Gençlerle Buluşmaya Devam Ediyor
Elbistan Çınar Der ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Elbistan’da bulunan Lise öğrencilerine yönelik “Gençlik ve Gelecek” konulu projenin ikincisi düzenlendi.

Elbistan Çınar Der ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Elbistan’da bulunan Lise öğrencilerine yönelik “Gençlik ve Gelecek”  konulu projenin ikincisi düzenlendi.

 29.04.2016 Cuma günü saat 11:00 da Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan programa Okul idarecileri, Çınar Der yönetimi, Eğitim Komisyonu üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çınar Der’den yapılan açıklamaya göre; amacımız “Geçmişte izi olmayanın gelecekte sözü olmaz” ilkesi çerçevesinde gençlerde ki sorumluluk bilincini ortaya çıkarmak, erdemli ve değerlerine sahip, geçmiş medeniyeti ile geleceğinin yönünü çizen bir gençliğin temellerini oluşturmaktır.

 Program Uğur Taştekin hocanın selamlama ve açış konuşması ile başladı. Çınar Der öğrenci ve gençlik çalışmalarından bahseden Uğur hoca konuşmasını yapmak üzere kürsüyü Eğitimci Mehmet Ürgel’e teslim etti.

 Mehmet Ürgel konuşmasında, geçmişimizden günümüze ülkemizde ve İslam dünyasında yaşananlardan bahsederek gençleri sorumluluk almaya davet etti. Gençleri, Allaha, Kur’ana, Ailemize, Tarihimize, Vatanımıza, Okullarımıza, Kendimize dönmeye çağırdı. Bu konularda erdemli, onurlu bir çalışmaya ve okumaya, bilinçlenmeye davet etti.

1-20160430091300.jpg

 Ürgel, Tarihe not düşen kahramanlardan bahisle, şu an ülkemizin bazı bölgelerinde milletimizi, vatanımızı, canlarımızı korumak için mücadele eden genç yaştaki güvenlik güçlerinin verdiği kutlu mücadelenin Allah indinde büyük bir değerinin olduğu bir gerçektir dedi.

 Gençlik bir ruhtur, Gençlik bulunduğu toplumun vicdanını yansıtan ve etkileyen bir dönemdir. Gençlik etkileyendir, belirleyendir, renk verendir, tarih yazandır, dik durandır, sözünü yücelten ve sözünde durandır. Gençlik bu toplumun geleceğidir diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda katılanlara Ramazan Kayan hocanın şehit Furkan Doğan anısına kaleme aldığı “bir şehide şahitliğim” Mavi Kırmızı isimli kitabı hediye edildi.

2-20160430091300.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.