Elbistan Fen Lisesi, 120 Öğrencisini Bekliyor

Elbistan Fen Lisesi, 120 Öğrencisini Bekliyor
Elbistan’da eğitim alanındaki en büyük eksikliklerden birinin giderilmesini sağlayan Fen Lisesi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 120 öğrenci öğrenim görecek.

- Elbistan’da eğitim alanındaki en büyük eksikliklerden birinin giderilmesini sağlayan Fen Lisesi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 120 öğrenci öğrenim görecek.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın katkıları sonucunda Çiçek Mahallesi’nde bulunan İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi olarak dönüştürüldü. Uzun süredir ilçeye bir Fen Lisesi kazandırılması için başlatılan çalışmalar da böylece mutlu sonla noktalandı. Yaz başında alınan bu kararın ardından okulda Fen Lisesi için fiziki değişiklikler de bir biri ardında gelmeye başladı. Okul ve yurt tabelaları Fen Lisesi olarak değiştirildi. Şehir dışından kayıt hakkı kazanan öğrenciler için de yurt binalarındaki değişim tamamlandı.

Elbistan’ı eğitimde de bir marka şehir haline getirmek için atılan en büyük adımlardan biri olan Fen Lisesi’ne 120 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Kontenjanın dolmasıyla ilgili herhangi bir problem bulunmadığı öğrenilirken kesin kayıtlar, nakil süresinin dolmasının ardından belli olacak. Ekim ayı içerisinde ise Elbistan Fen Lisesi’nin öğrenci sayısı netlik kazanacak. Elbistan Fen Lisesi’ni sadece bölgeden değil yakın illerdeki öğrencilerin de tercih ettiği biliniyor. TEOG sınavının açıklanmasının ardından Elbistan Fen Lisesi’ne yerleşen öğrenciler, velileri ile birlikte okula gelerek okul hakkında detaylı bilgiler almayı da ihmal etmiyor.

FEN LİSESİ’NİN ÖZELLİKLERİ

İlk olarak 1960’lı yıllarda kurulan matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi, öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamayı, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Fen Liseleri'nde öğrencilerin yabancı dil öğrenmesine de önem veriliyor. Fen Liseleri bir yandan zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlarken, bir yandan da öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı da kendilerine hedef olarak belirlemiştir.

Fen Liseleri her yıl geleneksel olarak üniversite sınavlarında 4 yıllık fakültelere en çok öğrenci yerleştiren, hem kitlesel hem de bireysel başarılarıyla en başarılı okul türleri arasında yerini almaktadır. Fen Lisesi mezunlarının büyük bir bölümünün mühendislik ve tıp alanlarını tercih ettiği fen liseleri her yıl artan sayısı ve kontenjanlarıyla özellikle fen ve matematik alanında kaliteli eğitim almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilmesi gereken okullardır.

Kendisine fen ve matematik alanında yetiştirmek isteyen, bu konuda projeler üretmeyi düşünen, çalışmalar ve deneyler yapmak isteyen öğrencilere hitap eden fen liselerine her yıl alınacak öğrenci sayısının 4 şubeyi, bir şubedeki öğrenci sayısının ise 26'yı geçmez. Ancak, okulun fiziki imkan ve donanımı ile öğretmen sayısı dikkate alınarak bir sınıf daha açılabilir. Fen liseleri eğitim-öğretim süresi 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır. Ancak bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrenciler de öğrenim görebilirler. Eğitim-öğretim Türkçe yapılmakta ancak matematik ve fen grubu derslerindeki teknik terimlerin yabancı dildeki karşılıkları da öğrencilere öğretilmektedir. Bu okullarda birinci yabancı dil olarak İngilizce okutulmaktadır.

ELBİSTAN FEN LİSESİ, 120 ÖĞRENCİSİNİ BEKLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.