ELBİSTAN MYO’DA MEZUNİYET COŞKUSU

ELBİSTAN MYO’DA MEZUNİYET COŞKUSU
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni coşku ile gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni coşku ile gerçekleştirildi.

EMYO Konferans Salonunda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, Elbistan Belediye Başkan Vekili Kahraman Koç, EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek, kurum ve kuruluş müdürleri, öğretim elemanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

5-231.jpg

Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı yaptı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, “Bugün bir kutlama, mutlulukları ve sevinçleri paylaşma günü. Bu yıl KSÜ olarak başarılı bir yıl geçirdik. Bu başarılar bizleri gururlandırırken Kahramanmaraş’ın ve herkesin dikkatini çekiyor. Üniversitemiz her alanda ileriye gidiyor. Elbistan Meslek Yüksekokulu da tabii ki bundan nasibini alıyor. Her zaman bizlerle beraber hareket eden, EMYO için yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen başta Elbistan Kaymakamımız olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. KSÜ’deki başarı elbette sizlerin ve hepimizin başarısıdır. EMYO’da aldığınız eğitim sizlere meslek hayatınızda katkılar sağlayacaktır. Bu eğitimi yalnızca aldığınız dersler, uygulamalar ya da yaptığınız ödevler olarak görmemelisiniz. Üniversite bunların çok da ötesine giden bir eğitim sürecidir. Sizlere sorumluluk almayı, zor zamanlarda inisiyatif kullanabilmeyi, sıkıntılı şartlar altında doğru kararlar verebilmeyi de öğretir. Bir üniversitenin temel bileşenlerinden bir tanesi onun mezunlarıdır. Bilgi, belki de her şeyden evvel sizlerin becerisi, başarısı, sağlam duruşu ve çalışma geleneği ile anılacak. Sizler, milletimizin istikbalini gösteren birer ayna gibisiniz. Sizler enerjilerinizi doğru yerlerde ve doğru zamanlarda, doğru işlerde, ülke kalkınmasında kullandığınız sürece, bu ülkeye hiçbir ülke yetişemez. Bu duygu ve düşüncelerle mezun olan öğrencilerimizi kutluyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

8-084.jpg

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük adına bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Kahraman Koç ise Elbistanı seçip, Elbistan Meslek Yüksekokulunda okuyan tüm öğrencilere teşekkürlerini belirterek mezun öğrencileri kutladı ve iş hayatlarında başarılı olmaları temennisinde bulundu.

Törende konuşan EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek, mezun olacak öğrencilerin, yaşamlarının bir dönemini kapattığını ve başka bir dönemin başlangıcını açtıklarını ifade ederek öğrencilere hayatları boyunca çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Küsek, yaptığı konuşmada, “Bugün, sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Gelecekte hepinizin birer sorumluluk sahibi, kendini yetiştirmiş bireyler olarak sağlam hayat temelleri oluşturmanıza yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.” dedi.

10-074.jpg

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan dönem birincisi Mert Yavşan ise mezun olmanın verdiği mutluluğu ve aynı zamanda okuldan ayrılacak olmanın hüznünü birlikte yaşadıklarını söyledi.

Tören, dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyelerinin verilmesi ile son bulurken daha sonra öğrenciler, okul bahçesine çıkarak hep birlikte mezuniyet andını okudu ve kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

12-057.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.