Elbistan Suyu !

Elbistan Suyu !
Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı KASKİ yani Kahramanmaraş Su Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Mustafa Altunok  görevden alınarak yerine eski belediye başkan yardımcılığından tanıdığımız Mustafa Uzunlar getirildi..

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çok geç kalmakla beraber doğru bir karar verdi..

    Elbistan dan karın ağrısı , ateş , kusma şikayeti ile 300 kişi hastanelere baş vurduğunda durumu biz KASKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a yazılı olarak masajlar bildirdik..

    Bu durum üzerine: Genel Müdür Mustafa Altunok, “ Gazeteciler iftira atıyorlar, böyle bir şey yok Elbistan’ın suyu temiz!” diyerek basını suçladı..

    Basın kuruluşlarına : Resmi yazı olarak şu açıklamayı gönderdi..

ELBİSTAN’IN İÇME SUYU KAYNAK SUYU KALİTESİNDE

KASKİ Genel Müdürlüğü son dönemde bazı kesimlerce yapılan Elbistan ilçemizin sularının kirli olduğu ve kullanılmasında sakınca bulunduğu iddialarının dile getirilmesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa ALTUNOK tarafından yapılan açıklamada; Genel Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde il genelinde vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz  içme suyu vermeyi kendimize prensip  ettik.   Son günlerde Elbistan ilçemizde bazı art niyetli kişilerce suların kirli olduğu ve kullanılmasında sakınca bulunduğu iddiaları gündeme getirilmekte. Vatandaşlarımız bu tür mesnetsiz haberlere itibar etmesinler.

Her verdiğimiz içme suyundan; Genel Müdürlüğümüzce, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce ve Hıfzı Sıhha Enstitüsü Adana Bölge Müdürlüğünce rutin olarak numuneler alınarak analiz edilmektedir. Kesinlikle içme ve kullanma açısından olumsuz bir durum söz konusu değildir.

Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sularını içebilirler

 KASKİ Genel Müdürlüğümüzce bütün su kaynaklarımız, şebeke ve depo gibi tesislerimiz kontrolümüz altında olup gerekli kontroller yapılmaktadır.  Vatandaşlarımız su konusunda Genel Müdürlüğümüzce yapılmayan herhangi bir duyuru ya da bilgiyi dikkate almamalarını önemle rica ederiz. ” dedi.

    Hastaneye gelen sayısı : 2 bin oldu.. durumu Vali beye, Büyükşehir belediye başkanına yine söylediğimiz de KASKİ  genel müdürü , yazılı açıklama yaparak;” Kurumumuzla ilgili kasıtlı haber yapılıyor, Elbistan suyu Türkiye’nin en temiz suyu ,” diye açıklama yaptı..

    Sonra Hastaneye gelen sayısı 6 bini buldu.. KASKİ müdürü temiz iddiasını sürdürdü.. sonra Elbistanlılara suyu için çağırısı yaptı..

     Hastaneye gelen sayısı 20 bin- kısa süre sonra 32 bin oldu..

     32 bin olunca Hastane bahçelerinde bile yer kalmadı.. Eczanelerde ilaç kalmadı, Sağlık Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı konuya el attı..

     KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok halen suyun temiz olduğunu söylemeye devam ediyordu..

     Elindeki eski raporlarla kendini savunuyordu..

     Oysa 300 kişinin hastanelik olunca vanaları kapatsa belki bu sayı binlerde kalacak bugün 54 bine ulaşmış olacaktı..

     Bunun sorumlusu elbette KASKİ  Genel Müdürü Mustafa Altunok ve sıra ile görev yapanlardır..

     Allah şükür ölen olmadı !..

     Olmaz mıydı ? olurdu !. hem de binlerce kişi bile  öle bilirdi..

     Bu gibi olayda : temizdi diye kendini savunma yerine, inceleyelim yeni analiz yapalım dese bu sayıya ulaşılmadan yaraya parmak basılmış olsa : bu sonuç böyle olmayacaktı..

     Sayın Başkan Erkoç , müdürü görevden almada çok geç kaldı !..

     Neyse bugünden sonra yapılması gereken yol haritasını çıkarmamız gerekiyor..

     Özellikle kaynak sularımızın üzerine yapılanmaya kesinlikle izin verilmemeli..

     Karasu kaynağı, Pınarbaşı kaynak suyunun başına yapılanmaya izin verilmemeli..

     Eski adı ile : Köy, kasaba gibi yeni mahalle yerleşim alanlarının içme suyunu sağlayan su kaynaklarının başına yerleşime izin verilmemelidir..

     İçme suyu havzasında yapılanma olursa : Elbistan daki durum kaçınılmaz olur.. KASKİ yeni bir çalışma yaparak, ilimizdeki su kaynaklarının başında yapı varsa bunları hemen yıkmalı ve konut yapımına kesinlikle izin vermemelidir..

     Bin nasihatten bir musibet iyidir..

     Elbistan suyunu temizlemeye başlamamız gerekiyor..

     İyi günler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.