Elbistan’a Özel Kömür Hazırlanacak

Elbistan’a Özel Kömür Hazırlanacak
Elbistan Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Tuncay Akkoyun, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak kömürün sevk tarihinin 27 Ekim olduğunu açıkladı.

Elbistan Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Tuncay Akkoyun, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak kömürün sevk tarihinin 27 Ekim olduğunu açıkladı.

Kaymakam Akkoyun, havayı kirlettiği eleştirilerinin ulaştırıldığı Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) bu yıl Elbistan’a özel kömür hazırlayacağını dile getirdi. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda ekonomik durumu iyi olmayan ailelere sobalık kömür yardımında bulunulacak. Toplamda 5 bin aileye 5 bin ton kömür dağıtılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili yazışmalar tamamlanırken 27 Ekim tarihinden itibaren Elbistan’a 400’er tonluk partiler halinde kömür sevkıyatının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kömür gelir gelmez dağıtım çalışmalarına başlanacağını kaydeden Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Elbistan genelinde toplam 5 bin aileye birer ton kömür yardımı yapılacak. Gelecek kömürü dağıtmak amacıyla dağıtım ihalesi düzenlendi. İhaleyi alan firma liste halinde kömürü dağıtacak. 27 Ekim tarihinden itibaren bölgemize kömürün geleceğini düşünüyoruz. Çok kısa süre içerisinde gelen kömürleri dağıtacağız” dedi.

aw225584_02.jpg

Geçtiğimiz yıl kış mevsiminde dağıtımı yapılan ücretsiz kömürün havayı kirlettiği yönünde bir algı oluşması sonrasında yetkili birimlerle yazışmalar yaptıklarını da aktaran Kaymakam Tuncay Akkoyun, bu sene TKİ’nin Elbistan’a özel kömür göndereceğini vurguladı.

Kaymakam Akkoyun, “TKİ Genel Müdürümüz ile bizzat görüşüp konuyu ilettim. Vatandaşlardan isli kömür konusunda şikayetler geldiğini ifade ettim. Yazışmalar yaptık. Sağ olsun kendisi Elbistan’a gönderilecek kömür için yıkama işlemini bizzat takip edeceğini ve daha hassas davranılacağını kaydetti. Elbistan bölgesine gelecek olan sobalık kömürün is oranı önceki yılların değerinin altında olacak inşallah” bilgisini verdi.

Akkoyun, dağıtıma uzak mahallelerden başlanılacağını belirterek, dağıtım çalışmalarının çok kısa süre içerisinde tamamlanması yönünde gerekli hassasiyetin gösterildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.