Elbistan'da 8 Aileye Sıcak Yuva

Elbistanda 8 Aileye Sıcak Yuva
Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 1 yıl içerisinde 8 ihtiyaç sahibi aileyi sıcak yuvaya kavuşturdu.

Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV), 1 yıl içerisinde 8 ihtiyaç sahibi aileyi sıcak yuvaya kavuşturdu. 

Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yardıma muhtaç ailelere ev yapıldı.

Elbistan SYDV tarafından yapımına başlanan 8 adet konut, konut sorunu yaşayan muhtaç ailelere teslim edildi. SYDV’de kayıtlı olup, barınma sorunu yaşayan yardıma muhtaç ailelerin müracaatları ve yerinde inceleme neticesinde toplam 434 bin 300 TL maliyetle 8 adet konut, modern ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde inşa edilerek anahtarları ailelere verildi. Yine mevcut konutların ruhsat işlemleri de SYDV tarafından tamamlandı.

Vakıf Başkanı ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Vakıf Mütevelli Heyeti üyelerinin katılımı ile Yapraklı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan evler yerinde incelendi.

En ince ayrıntılarına kadar düşünülen ve ihtiyaç duyulacak her şeyi içinde barındıran evlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Kaymakamı ve SYDV Başkanı Tuncay Akkoyun, ev yardımlarının sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine getirmek için yapıldığını söyledi.

İhtiyaç sahibi aileleri sıcak bir yuvaya kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Akkoyun, “Devletimizin bize emanet ettiği ihtiyaç sahibi ailelerimizi böyle bir yapıya kavuşturmanın sevincini yaşıyorum. Vakıf aracılığı ile yürütülen barınma yardımları ile yardıma muhtaç vatandaşlarımızın iyi şartlarda hayatlarını devam ettirebilmeleri için gereken her türlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Yapraklı mahallemizde de iki ailemiz vakfımıza müracaat etti. Bunlar Vakfımız da kayıtları olan ailelerimiz. SYDV’ de görevli sosyal yardım ve inceleme görevlisi personellerimiz incelemeler yaptılar. Biz de Mütevelli Heyetimizle bunları değerlendirdik. Heyetimizin onayı ile zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.