Elbistan'da Aöf Sınavına 2 Bin 955 Öğrenci Katılacak

Elbistanda Aöf Sınavına 2 Bin 955 Öğrenci Katılacak
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Merkezleri arasına dahil edilen Elbistan’da ilk defa yapılacak sınava, 2 bin 955 öğrenci katılacak.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Sınav Merkezleri arasına dahil edilen Elbistan’da ilk defa yapılacak sınava, 2 bin 955 öğrenci katılacak. 

  Bugüne kadar daha çok Kahramanmaraş ve Malatya’da sınava giren öğrenciler, ilki 6-7 Aralık 2014 günü yapılacak olan sınava Elbistan’da girecekler.

  Kredili sistem nedeniyle 2 gün üzerinden yılda 4 kez gerçekleştirilen Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavları için Elbistan ve çevre ilçelerdeki öğrenciler, sınav merkezi olarak Elbistan’ı tercih ederken, Elbistan’ın sınav merkezi olduğundan haberi olmayan bazı öğrencilerin de tercihlerini yapmaları ile birlikte bu sayının ilerleyen sınavlarda daha da artacağı belirtiliyor.

  Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) Müdürü Öğr. Gör. Muharrem Eren, Elbistan’da ilk AÖF sınavının 6-7 Aralık günü yapılacak güz dönemi sınavı ile başlayacağını ifade ederek, bu sınava yaklaşık 2 bin 955 öğrencinin katılacağını söyledi.

  Sınav için her türlü hazırlığın yapıldığını ifade eden Eren, 9 okul ve cezaevinde yapılacak sınavın 4 oturumda gerçekleştirileceğini, her oturumda ise 300 görevlinin görev alacağını kaydetti.

  Eren, “Elbistan’ın AÖF Sınav Merkezi olmasının ardından, AÖF Güz Dönemi Ara Sınavı’nın ilk olan 6-7 Aralık 2014 günü yapılacak 4 oturumlu sınava, yaklaşık 2 bin 200 öğrenci katılacak. Elbistan Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, İMKB Çok Programlı Lisesi (Tepebaşı), Mükrimin Halil Lisesi, Anadolu Lisesi, TOKİ Levent Kuşoğlu İlkokulu,Endüstri Meslek Lisesi ve Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi ile Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılacak olan sınavlar için salonlarımız hazırlandı. Bu okullardan TOKİ Levent Kuşoğlu İlkokulu’nda 4 yardımcılı, 4 yardımcısı olmak üzere 8 engelli öğrencimiz sınava katılacak. Yine Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 9 hükümlü sınava katılacak. Diğer okullarda ise oturumlara göre sınava girecek öğrenci sayısı değişecek. Bu ilk sınava 2 bin 955 öğrenci katılacak ancak, ilerleyen sınavlarda bu rakamda artış yaşanabilir. YGS, KPSS ve diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavı da başarıyla yapacağımıza inanıyorum” dedi.

  Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bu zamana kadar il merkezleri ve 7 ilçede sınav yaparken, 2014-2015 öğretim yılı itibarı ile sınav yapılan ilçe sayısını 17’ye çıkardı.

  Daha önce Antalya-Alanya, Balıkesir-Bandırma, Hatay-İskenderun, Edirne-Keşan, Bursa-İnegöl, Kocaeli-Gebze ve Muğla-Fethiye’de yapılan AÖF sınavları, AÖF tarafından yayınlanan 2014-2015 Öğrenci Kılavuzunda yer alan 10 yeni ilçe ile daha da genişledi.

  7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş’te eklendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.