Elbistan’ın Mermeri Filistinlilere Emanet

Elbistan’ın Mermeri Filistinlilere Emanet
Filistinli bir iş adamı, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İncecik Mahallesi’nde bulunan mermer yataklarını ekonomiye kazandırmak için yatırım yaptı.

Filistinli bir iş adamı, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İncecik Mahallesi’nde bulunan mermer yataklarını ekonomiye kazandırmak için yatırım yaptı. Madenden çıkarılan mermerler, kalite testlerinden geçerse yine Filistin’e ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek. 

  Linyit kömürü ve bakır madeninin yanı sıra geniş mermer zenginliği ile de bilinen Elbistan, bu değerli taşı işlemek için ilginç bir yatırımcı ile tanıştı. Filistin menşeli H.L. Jerusalem Madencilik, Elbistan’a bağlı İncecik Mahallesi, Bebe mevkiinde tespit edilen geniş mermer sahasını işlemek amacıyla bölgede hummalı bir çalışma yürütmeye başladı.

  İş makineleri ile yerin metrelerce altından çıkarılan mermerler, test için şantiyede depolanırken, numuneler de kamyonlarda değişik illere gönderilmeye başlandı. Test sonuçlarının olumlu çıkması halinde Filistinli işletmeci, bölgeye bir mermer fabrikası kuracak ve burada çalışacak işçileri de bölgeden alacak.

  Filistin’de mermer fabrikaları bulunan ve ailecek bu sektörde faaliyet gösteren H.L. Jeruselam Madencilik’in Elbistan şantiyesini ise Genel Müdür Jamal Ghaith yönetiyor. Tercümanı aracılığı ile açıklamalarda bulunan Ghaith, Türkiye’deki teşvikler ve diğer kolaylıkların kendilerini buraya yatırım yapmaya ikna ettiğini kaydetti.

  Türkiye’de mermer madenciliğinin dağdan ovaya doğru yapıldığını kendilerinin ise bu yöntemin tam tersini uyguladıklarını kaydeden Ghaith, “Filistin’de uyguladığımız fikirlerimizi buraya getirdik. Türkiye’deki mevcut ocaklar dağın başından girerler, biz ise düzden girdik. Şu anda test aşamasındayız. İnşallah sabit bir tesis halini alır. İnşallah verimli bir mermer çıkar” dedi.

aw181247_03.jpg

  Türkiye’yi Müslüman ve kardeş ülke olarak gördükleri için yatırım yaptıklarını vurgulayan H.L. Jeruselam Madencilik Genel Müdürü Jamal Ghaith, “Filistin’de mermer fabrikamız ve ocaklarımız var. Filistin’deki mermer Türkiye’dekinden biraz daha farklı. Türkiye’de mermer çok. Ürettiğimiz mermeri Filistin’den yurt dışına satıyoruz. Biz Müslüman kardeşlerimiz ve aynı vatan olarak Türkiye’yi görüyoruz. Türkiye’deki mevcut yatırımlar ve teşviklerden dolayı geldik ve bu bölgeye baktık. Bu fikirle geldik” ifadelerini kullandı.

  Bölgedeki ocaktan çıkacak mermerlerin Filistin ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edileceğini kaydeden Ghaith, “Bizim açtığımız bölgede daha önce hiç mermer ocağı yoktu. Buradaki mermer ocağını ilk kez biz açtık. Daha önce başka müteşebbisler gelmiş ancak, cesaret edip de mermer ocağını açamamış. Biz buraya gelip cesaretle açtık. Filistin’de uyguladığımız fikirlerimizi buraya getirdik. Türkiye’deki mevcut ocaklar dağın başından girerler, biz ise düzden girdik. Şu anda test aşamasındayız. İnşallah sabit bir tesis halini alır. İnşallah verimli bir mermer çıkar. Buradan çıkacak mermeri Filistin’e gönderiyoruz. Oradaki mermer fabrikalarımızda işleriz. Arap ülkelerine ve Ortadoğu pazarına ihraç ederiz” şeklinde konuştu.

aw181247_05.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.