Eldem: “Transfer Ettiğimiz Futbolcular Kaybettiğimiz Futbolcuların Yerini Doldurdu”

Eldem: “Transfer Ettiğimiz Futbolcular Kaybettiğimiz Futbolcuların Yerini Doldurdu”
Eskişehirspor İdari Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü İbrahim Eldem ile Amatör Branşlar ve Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.Vali Hanefi Demirkol Tesisler...

Eskişehirspor İdari Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü İbrahim Eldem ile Amatör Branşlar ve Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Eldem ve Arı, gündeme ilişkin konuştu. Eldem, konuşmasına şehit düşen asker ve polislere rahmet dileyerek ve Eskişehirlilerin 2 Eylül Kurtuluş Günü’nü kutlayarak başladı. Eldem, takımın genel durumunu değerlendirerek, “İyi ve yoğun bir kamp dönemi geçirdik. Aramıza bu kamp döneminde katılan arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşlarımızın takıma uyumu da bu süreçte pekişti. Şanssız bir şekilde Hasan Doğan Sezonu’na Fenerbahçe mağlubiyetiyle başladık. Fakat arkasından 4-2 kazandığımız Sivasspor maçı ve geçen hafta 1-1 berabere kaldığımız Rizespor maçı bize ümit verdi. Bu şunu gösterdi ki; transfer ettiğimiz futbolcular kaybettiğimiz futbolcuların yerini doldurdular ve daha iyi bir transferler yaptığımızı da tüm futbol kamuoyu ve Eskişehirspor taraftarları gördüler. Burada oynadığımız hem Sivasspor hem de Rizespor maçında büyük Eskişehirspor taraftarına takımlarını yalnız bırakmayarak tribünleri doldurdukları için teşekkür ediyoruz” dedi.

"TRANSFER DÖNEMİMDE 13 FUTBOLCU İLE ANLAŞTIK"

Transfer döneminde 13 oyuncuyla anlaştıklarını ifade eden Eldem, "Bunlar; Anıl, Defederico, Nassim, Gekas, Aytaç, Mongondu, Muarem, Engin, Junio, Pinto ve Emre Güngör. Bu arkadaşlarımızın hepsi Eskişehirspor’un kendi futbolcularıdır. Sadece Alpaslan Öztürk kiralık olarak forma giymektedir. Geçmiş dönemdeki gibi kiralık ağırlıklı bir oyuncu kadromuz yok. İleriye doğru yatırım yaptığımız Hasan Ayaroğlu’nu da bonservisiyle birlikte aldık. Bu arkadaşımızı transfer ederken belirttiğimiz üzere yine kiralık olarak Ankaragücü’nde forma giyecektir. Bu oyuncumuza bizim ardımızdan daha yüksek bonservis teklifleriyle gelindiğini de biliyoruz. Melikhan Kılıçarslan ise yine Beşiktaş U21 takımından geldi ve bu sezon U21 takımımızla maçlara çıkmaya devam edecek. Altyapıdan da yine Dorukhan Toköz profesyonel olarak takımımıza katıldı” diye konuştu.

TAKIMDAN AYRILAN İSİMLER

Takımdan ayrılan isimlerle ilgili de konuşan Eldem, "Andaç Güleryüz’ü Boluspor’a, Gökhan Köseoğlu’nu Sancaktepespor’a, Semih Güler’i Eyüpspor’a ve Hasan Ayaroğlu’nu Ankaragücü takımlarına kiralık olarak gönderdik. Eyüp Koçoğlu, Serdar Bingöl, Deniz Topçu ve Mirkan Aydın ile ise yollarımızı ayırdık. Berkay Dabanlı ile şu an sakatlığı bulunan ve geçtiğimiz yıl Göztepe’de kiralık olarak oynayan oyuncumuz Hasan Hüseyin ise U21 takımımızda görev alacaklar” şeklinde konuştu.

SAKATLIĞI SÜREN FUTBOLCULARDAN İYİ HABERLER VAR

Sakat futbolcuların durumları ile ilgili bilgi veren Eldem, “Kamil Ahmet İngiltere‘den 5 Eylül’de dönecek ve kontrolleri gözetimimizde kendi sağlık ekibimiz tarafından yapılacak. Kendisinin durumuyla ilgili şuan olumlu ya da olumsuz bir şey söyleyemiyoruz. Sezgin Coşkun da saha koşularına başladı. Antalyaspor maçı için son ana kadar bu oyuncumuzu bekleyeceğiz. Toko’nun ise alt adalesine aldığı darbe sonucu bir yırtığı var. Geçtiğimiz hafta 40 derece ateşi vardı. Şu an kontrol altında. Sağlık ekibimiz arkadaşımızı takip ediyor. Pazartesiden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Ali Şaşal ise, sakatlığı olan bölgesinden 4 yıl önce ameliyat olmuş ve 5 ay sahalardan uzak kalmış. Milli Takım oyuncusu olduğu için Milli Takım doktoru Sarper Bey’in gözetiminde Acıbadem Fulya Hastanesi’nde oyuncumuzun kontrolleri sürüyor. Bir aylık bir süreçte tekrar takımımıza dönebileceğini umut ediyoruz. Onur Bayramoğlu’nda da korkulacak bir durum yok. Antalya maçında oynamaması için herhangi bir durumu söz konusu değil. İnşallah bu oyuncumuz Antalyaspor maçı kadrosunda yerini alacak” ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIMLARA GİDEN OYUNCULAR

Eldem, "Takımımızın 1 haftalık programını veren İdari Asbaşkanımız sonrasında Makedonya A Milli takıma giden Muarem Muarem, Demokratik Kongo Cumhuriyeti A Milli Takımı’na giden Cedric Mongongu ve A2 Milli Takımımıza giden oyuncularımız Birol, Kaan ve Engin’e de başarılar diliyorum" dedi.

Eldem, daha önce Eskişehirspor’da futbolcu olarak görev alan Bülent Ertuğrul ile de teknik ekibe katılmak üzere Michael Skibbe’nin yardımcı antrenörlüğü ve scout olarak anlaşıldığını duyurdu.

"YENİ STADYUM İÇİN 13 BİN 554 KİŞİ OY KULLANDI"

Ardından Amatör Branşlar ve Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arı, yeni stat ile ilgili yapılan koltuk düzenlemesinde yapılan anket sonucunu açıkladı.

Yapılan ankete göre toplam 13 bin 554 oy kullanılırken, alınan oy oranına göre sıralama şu şekilde oluştu:

"2 Nolu seçenek 5 bin 785 (yüzde 43), 3 Nolu seçenek 3 bin 682 (yüzde 27), 1 Nolu seçenek 2 bin 451 (yüzde 18), 4 Nolu seçenek bin 636 (yüzde 12)."

"STADYUM IŞIKLANDIRMASINDA BAKIM ARIZASI YOK"

Arı, pazar günü oynanan Rizespor karşılaşmasının ikinci yarısında yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili de bilgi vererek bunun federasyon ve yayıncı kuruluşun isteği doğrultusunda yapılan jeneratörle maça başlama uygulamasından kaynaklandığını belirtti. Arı, bu konuda gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve herhangi bir bakım arızasının bulunmadığını söyledi.

ESKİŞEHİRSPOR İDARİ ASBAŞKAN VE BASIN SÖZCÜSÜ İBRAHİM ELDEM, TAKIMIN DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.