Elmalı’ya Kırkpınar Statüsü Verildi

Elmalı’ya Kırkpınar Statüsü Verildi
Antalya Elmalı ilçesinde 5-6-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı’ya Kırkpınar statüsü verildiğini söyledi.

- Antalya Elmalı ilçesinde 5-6-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı’ya Kırkpınar statüsü verildiğini söyledi.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, yaklaşan tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde basının karşısına geçerek yapılacak olan organizasyon hakkında bilgi verdi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile görüştüklerini ifade eden Öztekin, “Elmalı’da başpehlivan olan güreşçi aynı zamanda Türkiye’nin başpehlivanı olacak” dedi.

Bugüne kadar Elmalı’da güreşlerin yükünün esnaf üzerinde olduğunu kaydeden Başkan Öztekin, “Elmalı Yeşilyayla Güreşleri bugüne kadar esnafımızın sırtından yapılmış ama reklamını başkaları yapmış. Durumu iyi olan var kötü olan var. Biz artık böyle kapı kapı dolaşarak para toplamayacağız” diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN ELMALI GÜREŞLERİNİN MARKA HALİNE GELMESİDİR"

Pehlivanların ödüllerinin Kırkpınar güreşlerindeki ödüllerle aynı seviyeye yükseltildiğini belirten Öztekin, “Bu belediyeye yaklaşık 240 bin TL daha ek gider açıyor. Ama hiçbir bahane üretmeden bu gider karşılanacak. Önemli olan Elmalı güreşlerinin hak ettiği değeri bulmasıdır. Önemli olan Elmalı güreşlerinin marka haline gelmesidir” ifadelerini kulandı.

Elmalı Güreş sahasına VIP tribünler yapacaklarını kaydeden Öztekin, “Sahamızın tribünleri altında bulunan tuvaletlerin hali içler acısı. Burada en kısa zamanda çalışmaları başlatacağız. VIP bölümünde Türkiye başpehlivanlarına ayrı bir bölüm, şimdiye kadar Elmalı’da güreş ağalığı yapmış şahıslara ayrı bir bölüm ve 5 bin TL üzeri bağış yapan vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte güreş izleyebilecekleri ayrı bir bölüm yapılacak” diye konuştu.

ELMALI’YA KIRKPINAR STATÜSÜ VERİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.