Emek Ve Demokrasi Platformu Barış İçin Yürüdü

Emek Ve Demokrasi Platformu Barış İçin Yürüdü
Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Türkiye’nin komşularında yaşanan savaşlar nedeni ile protesto yürüyüşünde bulundu.

- Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Türkiye’nin komşularında yaşanan savaşlar nedeni ile protesto yürüyüşünde bulundu.

Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak sınır komşularında yaşanan savaşları protesto etti. Burada basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Ulaş Apaydın, IŞİD çeteleri tarafından soykırıma uğratılmak istenen Rojavalılar, Araplar, Türkmenler ve Ezidiler’in yaşadıklarına seyirci kalındığı sürece bu toprakların ölüm kusmaya devam edeceğini söyleyerek, “Savaş üzerine yazılan onca kitap, şiir, türkü varken savaşı kazanmak için geliştirilen yığınla strateji, formül ve teori arasında barış diye haykırabilmek cesaret işidir. Gücünü silahtan değil fikirlerinden alanlar tarihte iz bırakacaktır. Silahların gölgesinde büyüyenler olarak bizlerin barış üzerinde düşünmeye ve onu yaşamaya ihtiyacımız var. Barışı unutursak eğer özgürlük, eşitlik ve demokrasi kavramları her zaman eksik olacaktır. Hep savaşta bir taraf olmakla kurulan cümleler bizi yeni bir geleceğe taşımayacak. Çünkü barışın kazananı ve kaybedeni olmaz. Barış bütün dillerin, kültürlerin, halkların ve inançların birlikte yaşamayı öğrenme sürecidir. Hepimizin hem öğrenci hem de öğretmen olmayı aynı anda başarabildiği noktada tarih yazılır. Savaşlarla çizilen sınırlar bugün yeni savaşların doğmasına neden oluyor. Ortadoğu’da acının ve zulmün ortasında yaşayan halklar bugün özellikle Filistin, Irak ve Suriye’de kör bir vahşetin ortasında yaşam mücadelesi vermektedir. Yanı başımızda IŞİD çeteleri tarafından soykırıma uğratılmak istenen Rojavalılar, Araplar, Türkmenler ve Ezidiler’in yaşadıklarına seyirci kalındığı sürece bu topraklar ölüm kusmaya devam edecektir” dedi.

Kendilerinin hep barıştan yana olduğunu söyleyen Apaydın, “Barışı savunmak insanın insan gibi yaşamasını savunmaktır. Barışı savunmak umudumuzu bilincimizle besleyerek savaşa karşı mücadeleyi yükseltmektir” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan grup, yürüyüşün ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.