Emekliler Toplu Sözleşmede Haklarının Korunmasını İstedi

Emekliler Toplu Sözleşmede Haklarının Korunmasını İstedi
Emekli-Sen Bursa Şubesi, yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları ile emekli haklarının ayrı sözleşmeler yapılarak düzenlenmesini istedi.Emekli-Sen Bursa Şubesi’nde yapılan basın topla...

Emekli-Sen Bursa Şubesi, yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları ile emekli haklarının ayrı sözleşmeler yapılarak düzenlenmesini istedi.

Emekli-Sen Bursa Şubesi’nde yapılan basın toplantısında, 3 Ağustos 2015 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları ile emekli haklarının ayrı sözleşmeler yapılarak düzenlenmesi istendi. 2 milyon dolayındaki emekli ile emekli dul yetimin 2016 ve2017 yıllarında alacakları maaş artışlarının da belirleneceği görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunan Emekli-Sen Şube Başkanı Günay Onayman, tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini söyledi. Onayman, “Çalışanlara verilen banka promosyonları aynı şartlarla tüm emeklilere de verilmelidir. Ayrımsız tüm emekli maaşları için günün şartlarında insanca yaşamaya yetecek bir alt rakam belirlemeli ve tüm maaşlar bu rakama çekildikten sonra belirlenen oranlar eklenmelidir. Ayrımsız tüm emekli maaşları, ülkenin şartlarıyla uyumlu hale getirilmeli, bunun için gerçek bir intibak kanunu derhal çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.