Emirdağlı Gurbetçi Kayıp

Emirdağlı Gurbetçi Kayıp
Afyonkarahisarlı gurbetçi Mutlu Erşahin, 15 yıldan bu yana yaşadığı Brüksel’in Schaerbeek bölgesinde esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Kendisinden yaklaşık 10 gündür haber alınmayan Erşahin’in...

Afyonkarahisarlı gurbetçi Mutlu Erşahin, 15 yıldan bu yana yaşadığı Brüksel’in Schaerbeek bölgesinde esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Kendisinden yaklaşık 10 gündür haber alınmayan Erşahin’in otomobilinin dün terk edilmiş halde bulunduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Dağılgan köyü nüfusuna kayıtlı Mutlu Erşahin’in (35) 21 Kasım Cuma günü öğle saatlerinde 1-GRT 782 plakalı otomobili ile ayrıldığı evine bir daha geri dönmediği kaydedildi. 2000 yılında ailesi ile birlikte gittiği Brüksel’in Schaerbeek bölgesinde bir firmada cam temizlik görevlisi olarak çalıştığı aktarılan Erşahin’den haber alınamaması üzerine hayatından endişe eden ailesinin durumu polise bildirdiği ve arama çalışması başlatıldığı belirtildi. Durumu haber alan Brüksel Bölge Milletvekili Emirdağlı Emin Özkara’nın da aileyi ziyaret ettiği ve Erşahin’in bir an önce bulunması için gerekli yerlere talimat verdiği bildirildi.

Olayın sosyal medyada da duyurulmasının ardından Brüksel’de yaşayan gurbetçilerde olaya kayıtsız kalmazken, gurbetçilerin ihbarını değerlendiren Brüksel polisinin Erşahin’in aracını dün bir sokakta terk edilmiş şekilde bulduğu kaydedildi. Erşahin’in otomobilinin bulunduğu haberini alan aile ve yakınları da olay yerine koşarken, polis tarafından incelemeye alınan otomobilde Erşahin’in izine rastlanmadığı bildirildi.

Öte yandan, otomobilin bulunduğu yeri ihbar eden Murat Öz isimli gurbetçi ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gördüğüm haberi sosyal medya üzerinden paylaşmıştım. O sokakta oturan akrabalarımdan birisi beni aradı ve haberde geçen aracın kendi sokaklarında olduğunu söyledi. Hemen gidip aracı teyit ederek durumu önce polise, sonra da ailesine bildirdim.”

Evli ve 2’si kız, bir erkek 3 çocuk babası olduğu aktarılan Erşahin’in ailesi kendilerine gelecek mutlu bir haberi beklerken, arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.