Emniyet Mensuplarının Görev Süreleri Değişti

Emniyet Mensuplarının Görev Süreleri Değişti
İçişleri Bakanlığı, yurtdışında görevlendirilen emniyet müşaviri, emniyet ataşesi ile emniyet ataşe yardımcılarının görev sürelerini 3 yıldan 1 yıla indirdi. Yapılan değişiklikle 1 yılı aşkın süredir...

İçişleri Bakanlığı, yurtdışında görevlendirilen emniyet müşaviri, emniyet ataşesi ile emniyet ataşe yardımcılarının görev sürelerini 3 yıldan 1 yıla indirdi. Yapılan değişiklikle 1 yılı aşkın süredir yurtdışında görev yapan emniyet mensupları, 3 ay içerisinde yurtiçi göreve çekilecek.

İçişleri Bakanlığınca “Emniyet Genel Müdürlüğü Yurtdışı Teşkilatına Sürekli Görevle Atanacak Personel Hakkında Yönetmelik”te önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre yurtdışı teşkilatında görevlendirilecek emniyet müşaviri, emniyet ataşesi ile emniyet ataşe yardımcılarının görev süreleri 3 yıldan 1 yıla indirildi. Bu süre İçişleri Bakanının onayı ile iki kez birer yıl uzatılabilecek ve bu personel görevlendirme süresi dolmadan görevlendirme usulü ile geri çekilebilecek. Yönetmenliğe eklenen geçici maddeye göre de 3 ay içerisinde yurtdışı sürekli görevde bulunanlardan görev süresi 1 yılı aşanlar, yurtdışı görev sürelerinin sona ermesi beklenmeksizin yurt içi göreve çekilecek.

İçişleri Bakanlığının yönetmenlik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.