Emniyet Müdürlüğü’nden Çocuklara Yüzme Kursu

Emniyet Müdürlüğü’nden Çocuklara Yüzme Kursu
Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘Çocukları sokaktan kurtaralım’ projesi adı altında yüzme kursu düzenlendi.

- Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘Çocukları sokaktan kurtaralım’ projesi adı altında yüzme kursu düzenlendi.

Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen kursa 12-15 yaş arası çocukların katıldığını belirten Çocuk Şube Müdür vekili Mehmet Murat Yöndem, “Çocuklarımızı sokaktan kurtarıp zihinsel ve bedensel olarak gelişimini sağlamak ve profesyonel anlamda ilk sporunu yaptırmak amaçlanmış ve hedefimize bu gençlerle beraber ciddi ve emin adımlarla yürümekteyiz” dedi.

Projede ilin farklı mahallelerinden farklı durumlardaki çocukların alındığına dikkat çeken Yöndem, ”Kursumuza toplam 36 kursiyer katılmış olup bunların 10 tanesi suça sürüklenen çocuk grubu dediğimiz çocuklar, 16 tanesi riskli diye tabir ettiğimiz çocuklar, 10 tanesi de hem okulda hem de çevresinde başarılı olan çocuklarımızın karışımı ile oluşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 30 bin TL’ye mal olan projenin iki ay boyunca pazartesi ve çarşamba günleri saat 13.00 ile 17. 00 saatleri arasında yapıldığını dile getiren Yöndem, projeye verdikleri desteklerden dolayı Van Valisi Aydın Nezih Doğan’a, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile SODES yetkililerine teşekkür etti.

Öte yandan kursa katılan çocuklar ise daha önce sokakta polis araçlarına taş attıklarını fakat kurs sayesinde bunun yanlış bir hareket olduğunu ve böyle bir kursun düzenlenmesinde emeği geçen Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini söylediler.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇOCUKLARA YÜZME KURSU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.