Emniyet Müdürlüğü'ne Bombalı Saldırının Şüphelisi Ölü Ele Geçirildi

Emniyet Müdürlüğüne Bombalı Saldırının Şüphelisi Ölü Ele Geçirildi
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 Kasım 2013 tarihinde adliye binasına ve emniyet müdürlüğüne el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden S.Y. isimli şahıs ölü olarak ele geçirildi.

- Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 Kasım 2013 tarihinde adliye binasına ve emniyet müdürlüğüne el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden S.Y. isimli şahıs ölü olarak ele geçirildi.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Silopi Başak Mahallesi'nde devriye görevindeki emniyet personellerine ateş açılmasında ve yine Silopi Emniyet Müdürlüğü'ne 4 Kasım 2013’te yapılan bombalı saldırıda şüpheli olan S.Y.'nin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, “29 Ekim 2014 günü saat 03.00 sıralarında, Silopi İlçesi Başak Mahallesi 405 Sokak içerisinde devriye görevini ifa eden Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine PKK/KCK terör örgütü yandaşı şahıslarca uzun namlulu silahlar ile ateş açılmış, görevli personelce anında karşılık verilmiştir. Olayla ilgili kimliği belirsiz kişilerce, Silopi Devlet Hastanesi'ne ölmüş bir şahsın bırakılarak ayrıldıklarının tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmada ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölen şahsın; PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmasından dolayı birçok sefer adli işlem yapılan ve halen 4.11.2013 tarihinde Silopi adliye binası ile emniyet müdürlüğüne el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden ve Diyarbakır kapatılan 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 2014/39 sayılı kararı ile silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan S.Y. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili tahkikat adli makamlarca yürütülmektedir" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.