Emrullah İşler, Türkiye’ye Döndü

Emrullah İşler, Türkiye’ye Döndü
Cumhurbaşkanı ve Hükümet Özel Temsilcisi sıfatıyla Libya’ya giden AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Türkiye’ye döndü.

- Cumhurbaşkanı ve Hükümet Özel Temsilcisi sıfatıyla Libya’ya giden AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Türkiye’ye döndü.

Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yapan İşler, faydalı görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Libya’da siyasi bir kriz yaşandığını ifade eden İşler, krizin diyalog ve müzakerelerle çözülebileceğini kaydetti. Türkiye’nin diyalog sürecini desteklediğini belirten İşler, “Türkiye, BM’nin başlattığı diyalog sürecini desteklemektedir. Siyasi ve hukuki görüş ayrılıklarının diyalog yoluyla giderilebileceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin Libya halkının yanında olmaya devam edeceğini kaydeden İşler, “Yurt dışından yapılan askeri müdahaleler, Libya’ya büyük zarar veriyor. Bunu kabul edilemez buluyoruz. Bu müdahaleler, diyalog sürecine de zarar veriyor. 17 Şubat Devrimi'ni gerçekleştiren Libya halkını destekliyoruz. Türkiye, kardeş Libya halkının yanında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. (OED-

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.