En Çok Kitap Okuyan Öğrenciye Tablet

En Çok Kitap Okuyan Öğrenciye Tablet
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Her Zaman Birlikte” projesi kapsamında pilot okullardan birisi olan Latife Özmimar İlköğreti...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Her Zaman Birlikte” projesi kapsamında pilot okullardan birisi olan Latife Özmimar İlköğretim Okulu öğrencilerine kitap okuma yarışması yaptırıldı.

Proje kapsamında pilot okulun öğrencilerine okuma alışkanlığı kazanması için en çok kitap okuyan öğrenciye tablet, bisiklet, eşofman takımı ve çeşitli hediyeler verildi. Okul öğrencilerine her ay bir sosyal etkinlik yaptıran emniyet görevlileri, geçen ay proje kapsamında Nakıp Ali Sineması’nda “Sevimli-Tehlikeli” isimli filimi izletmişlerdi.

Bu ay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde, Kurtuluş Savaşı’nın öneminin daha iyi anlaşılması amacıyla 4. sınıflardan 300 öğrenci arasında kitap okuma yarışması düzenlendi.

Emniyet görevlilerinin hediye ettiği “Küçük Kahramanlar” isimli kitaplardan en çok ve en hızlı şekilde okuyarak birinci olan öğrenciye tablet, ikinciye bisiklet, üçüncüye de eşofman takımı hediye edildi. Yine tüm kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, öğretmenleri de unutulmadı.

Etkinliğe İl Emniyet Müdür Yardımcısı Günay Acar, TEM Şube Müdür Yardımcısı Nazmi Karahan, Şahinbey İlçe İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kaya ve okul yöneticileri ile öğretmenler katıldı. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından içinde kırtasiye ve temizlik malzemesi olan birer çanta hediye edildi.

Proje kapsamında, kırsal ve kenar mahallelerdeki okulun öğrencilerini sosyal hayata entegre etme, başarılarını artırma ve daha güvenli bir gelecek sağlama hedefleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.