En güzel isimleri en güzel yazılmış halleriyle görün

En güzel isimleri en güzel yazılmış halleriyle görün
"En Güzel 99 İsim En Güzel 99 Yazı" sergisi açıldı. Sergi bu yıl Yıldız Holding Çamlıca Kampüsü'nde sanatseverle buluştu.

"En Güzel 99 İsim En Güzel 99 Yazı" sergisi açıldı. Sergi bu yıl Yıldız Holding Çamlıca Kampüsü'nde sanatseverle buluştu.

Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi tarafından geçen yıl ilk kez Beyoğlu Belediyesi Sergi Sarayı'nda sanatseverlerle buluşan "En Güzel 99 İsim En Güzel 99 Yazı" sergisi büyük ilgi görerek bir kaç defa süresi uzatılmıştı. Beğeni toplayan koleksiyonu, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker satın almıştı. İslam sanatları alanında pek çok sergiye destek veren Yıldız Holding, Esmâu'l Hüsna Sergisi'ni bu yıl sanatseverlerle tekrar buluşturdu. İsmi "En Güzel 99 İsim, 99 Hat-Yazı" olan sergi, Yıldız Holding Çamlıca Kampüsü'nde Ramazan Ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek. Sergide Esmau'l Hüsna'ların dışında Ülker ailesi koleksiyonuna ait eserlere; eski ustalar tarafından yazılmış Hilye-i Şerife'lere de yerilmiş.

Sergide, Mustafa Cemil Efe gibi 1979 doğumlu, genç nesil bir hattata özellikle yer verildiğine dikkat çeken Ali Ülker, "Genç kuşak bir hattat, kökleri ile buluşsun, böylelikle kökleri de gövdesinden dallarına, hatta köklerinden beslenerek ilham alacak yapraklarına kadar nefes alsın" dedi. Sergi için günümüzün sunduğu teknolojik imkanlardan da faydalandıklarını ifade eden Ali Ülker "Sergimizi hem mümkün olduğunca ulaşılabilir ve hem de olabildiğince anlaşılabilir kılmak için animasyon destekli bir web sitesi (www.allahin99adi.com) hazırladık. Bir instagram hesabı (allahin99adi) ile de destekledik. Bu web sitesi sayesinde Hattat Mustafa Cemil Efe'nin nakşettiği Allah'ın 99 adı, mealleri ve şair Ahmet Efe'nin O'nun 99 adına adadığı şiirleri, artık kitleler için yalnızca bir tık mesafeye geldi" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.