En Lezzetli Pideler, Ekmekler Bu Fırında

En Lezzetli Pideler, Ekmekler Bu Fırında
Ödemiş’in birçok belde ve köyünde odun ateşli sokak fırınları halen yoğun olarak rağbet görüyor. Gelişen teknolojiye rağmen odun ateşinden vazgeçmeyen ev hanımları, sini pidelerini, ekmeklerini, peksimetlerini köylerde sokak aralarında bulunan ortak fırın

- Ödemiş’in birçok belde ve köyünde odun ateşli sokak fırınları halen yoğun olarak rağbet görüyor. Gelişen teknolojiye rağmen odun ateşinden vazgeçmeyen ev hanımları, sini pidelerini, ekmeklerini, peksimetlerini köylerde sokak aralarında bulunan ortak fırınlarda pişirmeye devam ediyor.

Bütünşehir Yasası ile belediyesi kapatılan ve mahalleye dönüşen Zeytinlik’te de ev hanımları sokak fırınını yoğun şekilde kullanıyor. Dönemin Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek tarafından Mursallı yolu üzerinde yaptırılan sokak fırının başına sırayla geçen ev hanımları evlerinden getirdikleri odunlarla yaktıkları fırında odun ateşinde nohut mayalı ev ekmeği, sini pidesi pişiriyorlar.

Kışlık peksimet hazırlıklarını da yapan Zeytinlikli ev hanımları, “En lezzetli pideler, ekmekler bu fırında pişer. Her hafta bir gün belirleyip toplanıp hamur işlerimizi sokak fırınımıza getiriyoruz. Odun ateşinde pişen ekmeğin tadı, kokusu bir başka. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, odun ateşindeki lezzet yakalanamaz” diye konuştular.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.