’En Uzun Halay’ı Deneyecekler

’En Uzun Halay’ı Deneyecekler
Gaziantep’in birbirinden lezzetli yemeklerinden oluşan mutfağı ve kültürünün tanıtılacağı “Gaziantep Yiyecekleri Şenliği” İstanbul’a geliyor. Birbirinden farklı etkinliklerin yer alacağı şenlikte en u...

Gaziantep’in birbirinden lezzetli yemeklerinden oluşan mutfağı ve kültürünün tanıtılacağı “Gaziantep Yiyecekleri Şenliği” İstanbul’a geliyor. Birbirinden farklı etkinliklerin yer alacağı şenlikte en uzun halayı oluşturma rekoru denenecek.

Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbullulara sunmaya hazırlanan İstanbul Gaziantepliler Derneği, Gaziantep’i Kadıköy’e taşıyor. Kadıköy’de 14’üncüsü düzenlenecek Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, bu hafta sonu 20 Eylül Cumartesi günü Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı’nda başlayacak. Birbirinden lezzetli Gaziantep yemeklerinin sergileneceği şenlikte bu sene bir de rekor denemesi yapılacak. Şenliğe katılan vatandaşlar hep birlikte halaya durarak, en uzun halay kuyruğunu oluşturmaya çalışacak.

Amaçlarının Gaziantep’i tün dünyaya tanıtmak olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Amacımız Gaziantep kültürünü, yemeklerini ve folklorünü tüm dünyaya tanıtmak. Hafta sonu İstanbullulara hem Antep’in en güzel yemeklerini yedirecek hem de doyasıya eğlendireceğiz. Geçen hafta Maltepe ve Beylikdüzü’nde başlayan şenliklerle birlikte toplamda 500 binden fazla katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YEMEK YEME VE ÇİĞ KÖFTE YOĞURMA YARIŞI

Sadece Kadıköy’deki şenlik alanına 200 bine yakın kişinin gelmesini beklediklerini anlatan Öztan, “Yemek yeme ve çiğ köfte yoğurma yarışmalarıyla Antep sofrasının inceliklerini sergileyeceğiz. Şenliğimizde beyran, dövmeli alaca çorba, içli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi yöremizin lezzetleri tadılacak” dedi.

Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı’nda yapılacak olan etkinlik 20 Eylül Cumartesi günü başlayıp, 21 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.