Endonezyalılardan İzmir’e Yakın Takip

Endonezyalılardan İzmir’e Yakın Takip
Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana, İzmir ekonomisinin yükselişini yakından takip ettiklerini ve kentteki hangi sektörlerde işbirliği yapabileceklerine dair araştırma içinde olduklarını belirtti...

Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana, İzmir ekonomisinin yükselişini yakından takip ettiklerini ve kentteki hangi sektörlerde işbirliği yapabileceklerine dair araştırma içinde olduklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana’yı ağırladı. 250 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer alan Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana, İzmir’deki iş dünyasıyla ekonomik işbirlikleri kurmak istediklerini söyledi. Wardana, İzmir ekonomisinin yükselişini yakından takip ettiklerini belirterek, “Burada iş dünyasıyla görüşmeler yapmak istiyorum. Hangi alanlarda işbirliği yapabiliriz, bu konuda önerilerinizi almak için buradayım. Emekli olan fahri konsolosumuzun yerine de, aramızdaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesine olanak sağlayacak yeni bir fahri konsolos atamak istiyoruz” dedi.

Açılışı yapılan Fuar İzmir’i gördüğünü ve çok etkilendiğini dile getiren Büyükelçi Wardana’ya, Büyükelçilik Ekonomi Müsteşarı Fahmi Aris Innayah da eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, 15 milyon nüfuslu Ege Bölgesi’nin merkezi konumundaki İzmir’in özellikle petrokimya, demir çelik, tekstil ve tarımsal sanayide gelişmiş bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, Endonezyalı yatırımcılar için her türlü imkanın bulunduğunu söyledi.

ENDONEZYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WARDANA, İZMİR EKONOMİSİNİN YÜKSELİŞİNİ YAKINDAN TAKİP ETTİKLERİNİ VE KENTTEKİ HANGİ SEKTÖRLERDE İŞBİRLİĞİ YAPABİLECEKLERİNE DAİR ARAŞTIRMA İÇİNDE OLDUKLARINI BELİRTTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.