Endoskopi Ünitesi Yenilendi

Endoskopi Ünitesi Yenilendi
Bartın Devlet Hastanesi Endoskopi Ünitesinin tadilatının tamamlanmasıyla, yeni yerine taşındığı ve hizmete başladığı bildirildi.Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz Bartın Dev...

Bartın Devlet Hastanesi Endoskopi Ünitesinin tadilatının tamamlanmasıyla, yeni yerine taşındığı ve hizmete başladığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz Bartın Devlet Hastanesi Endoskopi Ünitesinin tadilatının tamamlandığını açıkladı. Daha önce tek oda 2 bölüm ve 30 metrekarelik alanda hizmet veren ünitenin, üç kat daha genişletilerek yaklaşık 100 metrekare olarak düzenlendiğini kaydeden Açıkgöz şöyle konuştu: "Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde son teknolojiye sahip, yaklaşık 100 bin TL’ye mal olan, yeni endoskopi ve kolonoskopi cihazı alınmış ve bu cihazlarla hizmet sunulmaya başlanmıştı. Gastroenteroloji polikliniğimizin açılması sonrasında gerek cihaz sayısının artırılması gerek Ünitemizin fiziki olarak da yenilenmesiyle, daha önce il dışında yapılan birçok işlem ilimizde yapılır hale gelmiştir. Bu işlemler için il dışına gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız, artık çok daha kısa sürede işlemlerini hastanemizde yaptırabilecekler ve böylelikle hastalarımızın ve yakınlarının il dışında yaşayabilecekleri mağduriyetler de önlenmiş olacaktır. Daha geniş, ferah ve konforlu olarak tasarlanan ünitemizde 5 sağlık personeli 1 hekim olmak üzere 6 personelle günlük ortalama 20-25 hastaya hizmet sunulmaktadır. İki işlem odası, bir sterilizasyon odası, bir poliklinik odası, hasta bekleme salonu ve personel dinlenme odasının da yer aldığı ünitemiz de, hastalarımıza daha rahat müdahale edilebilirken, cihazların temizliği ve sterilizasyon işlemlerinin de aynı ünite içersinde yapılması çalışanlarımıza, zaman ve iş akışı kolaylığı sağlamıştır. Randevu süreleri de kısaldı. Ayrıca yeni yapılan ünitede iki ayrı işlem odasının bulunması sayesinde, aynı anda iki ekiple iki ayrı hastaya müdahale etme imkânı sağlanırken, hastalarımıza verilen randevu süreleri kısalmıştır. Özellikle mide ve bağırsakta görülen rahatsızlıkların tanı ve tedavisinde kullanılan endoskopi ve kolonoskopi işlemindeki hasta randevu sürelerinin kısaltılması ile hastalarımızın tanı ve tedavilerinde yaşanabilecek olumsuzluklarda en aza indirilecektir."

BARTIN DEVLET HASTANESİ ENDOSKPOİ ÜNİTESİ YENİLENEN MEKANINDA HİZMETE BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.