Ener Başkanı Aksu:

Ener Başkanı Aksu:
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Yönetim Kurulu Başkanı Aksu, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin ‘yeniden doğuş ve diriliş iradesinin tecellisi’ olduğunu kaydederek, ‘23 Temmuz ruhu aynı zamanda milli irade ruhudur’ dedi.

- Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Yönetim Kurulu Başkanı Aksu, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin ‘yeniden doğuş ve diriliş iradesinin tecellisi’ olduğunu kaydederek, ‘23 Temmuz ruhu aynı zamanda milli irade ruhudur’ dedi.

ENER’İN MESAJI

Erzurum Kongresi’nin 95. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi(ENER) Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, "95’inci yıldönümünü kutladığımız Erzurum Kongresi tarihimizin önemli bir dönemecidir. Yeniden doğuş ve diriliş iradesinin tescilidir. Bir yazarımız "Erzurum’u, her şeyin başladığı şehir olarak tarif ediyor. Doğrudur. Biz de ‘23 Temmuz, her şeyin başladığı tarihtir’ diye ilave ediyor ve bu gerçeği bir kere daha vurgulayarak milletimizin 23 Temmuzunu kutluyoruz." dedi.

23 TEMMUZ MİLLİ İRADENİN GÜCÜDÜR’

Erzurum kongresi ile Erzurum’da yeni bir devletin inşa sürecinin başladığına işaret eden Aksu, ‘"Milli iradenin, milletin geleceğine nasıl el koyduğunu, devletin bekasına nasıl sahip çıktığını merak edenler Erzurum Kongresine baksınlar. Orada dava adamlığının, vatan sevgisinin, bayrak aşkının canlı tezahürlerini göreceklerdir. 23 Temmuz, diz çöktürülmek istenen bir milletin ayağa kalkma hamlesidir. Bu önemli gün yerel etkinliklerle kutlansa da milletin ortak sevinci ve kıvancıdır. ‘ ifadelerini kullandı.

VALİ ALTIPARMAK’A TEŞEKKÜR

2013 yılı 23 Temmuz’unda ENER olarak verdikleri mesajda, 23 Temmuz’un ulusal çapta kutlanması gerektiğine işaret ettiklerini, haziran 2014’te kamuoyuyla paylaştıkları öneride de kongre yıldönümünün Ekonomi Kongresi kapmasında ulusal çapta kutlanmasına ilişkin olduğunu hatırlatan Aksu, ‘Bu arzumuzu gelecek yıllara yönelik olarak saklı tutmakla beraber, bu yılki kutlamaların daha kapsamlı ve içerik olarak daha dolu olmasından ötürü memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Sayın Valimize, bu konudaki hassasiyetinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz. “ kaydını düştü.

‘23 TEMMUZ, MİLLİ ARADE BULUŞMASIDIR’

23 Temmuz Erzurum Kongresi yıldönümü çerçevesinde bu yıl icra edilecek muhtevası zengin etkinliklerin gelecek yıllarda daha da zenginleştirilmesini dilediklerini belirten Aksu, “ 23 Temmuz Erzurum Kongresi yıldönümü gelecek yıllarda ulusal çapta etkinliklerle kutlanmalı, halkın ortak paydası olan milli irade ruhu il il, ilçe ilçe ihya edilmelidir. 23 Temmuz tarihi aynı zamanda milli irade buluşması olarak vurgulanmalıdır’ dedi.

MİLLİ İRADEYE VEFA

23 Temmuz’un ifade ettiği milli irade ruhunun daha iyi anlaşılması manasında ülke çapında sanatsal, bilimsel etkinliklere ihtiyaç bulunduğuna dikkat çeken Aksu, kongre yıldönümü vesilesiyle ulusal boyutta kültür ve sanata yönelik etkinlikler düzenlenmesinin aynı zamanda, 23 Temmuzda ifade bulan milli iradeye de vefa gösterilmesi anlamına geleceğine işaret etti.

ENER’İN SESLENDİRDİĞİ BEKLENTİLER

Kutlamalar sürecinde, Bilimsel toplantı, panel, sempozyumlarla süslenmiş muhtevası zengin kutlama programlarına başlanmasının önemli bir adım olduğunu söyleyen Aksu, Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’ye atıfta bulunarak, beklentilerini, ‘Üniversitelerimizin bu bilimsel ortamı daha da zenginleştirip, yaygınlaştırmasını bekliyoruz. İnşallah gelecek yıllarda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Cumhuriyet Kurumlarının iştirak edeceği ulusal programlar düzenlenecektir. İki üniversitemiz başta olmak üzere, tüm büyük üniversitelerimiz bu işin içinde yer alacaklardır. Gelecek yıl kongre yıldönümünün, kongreye delege gönderen illerle ortak şenlikler ve etkinlikler şeklinde kutlanmasını hayal ediyoruz. “ sözleriyle dile getirdi.

GAZZE ŞEHİTLERİNİ ANMA

Kutlama mesajının son bölümünde, Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve mezalime işaret eden Aksu, bu yılkı kutlamaların, Gazzedeki kardeşlerimizin acısını paylaşmak adına bilimsel çerçeveyle sınırlandırılmasını isabetli bulduklarını paylaşarak, ‘Bu mübarek günlerde canımızı yakan Gazze katliamını kınıyor, bu vahşete çanak tutanları telin ediyoruz. İslam Aleminin bir avuç kanlı katile karşı 23 Temmuz ruhuyla karşı koyma zamanı geldiğini, zalime anlayacağı dille cevap vermek gerektiğini ifade ederek, bunun için de öncelikle İslam dünyasının kenetlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Gazze’de yaşamlarını yitiren mazlumları rahmetle anıyoruz “dedi.

Aksu yarın idrak edilecek olan Kadir gecesinin tüm İlam alemine hayırlar getirmesini, Gazze başta olmak üzere İslam Dünyasında yaşanan acıların sona ermesi, gözyaşlarının durmasına vesile olmasını niyaz ettiklerini belirterek, Erzurumluların Kadir Gecesini tebrik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.