Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Kemerköy ve Yeniköy santralleri değerlendirilecek. Orada bazı işçi kardeşlerimizin memnuniyetsizlikleri var. Kaygılanmasınlar biz onları açıkta bırakmayız. İşçi kardeşlerimiz 30-35 yıllık santrallerin rehabi

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Kemerköy ve Yeniköy santralleri değerlendirilecek. Orada bazı işçi kardeşlerimizin memnuniyetsizlikleri var. Kaygılanmasınlar biz onları açıkta bırakmayız. İşçi kardeşlerimiz 30-35 yıllık santrallerin rehabilite edilmesi gerektiğini kaçırıyorlar. Ama biz asla o kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Bakan Yıldız, Kanal 24 televizyonunda açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, Kemerköy ve Yeniköy santrallerini değerlendirileceğini belirterek, “Orada bazı işçi kardeşlerimizin memnuniyetsizlikleri var. Kaygılanmasınlar biz onları açıkta bırakmayız. İşçi kardeşlerimiz 30-35 yıllık santrallerin rehabilite edilmesi gerektiğini kaçırıyorlar. Ama biz asla o kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

“Suriye konusunda İran ve Rusya’yla siyaseten aynı şeyleri düşünmüyor olabiliriz. Ama enerji ve ekonomik ilişkilerimizden bunları izole etmek durumundayız” diyen Yıldız, şunları kaydetti:

“Rusya da, İran da, Türkiye de enerjiyle alakalı konularda bu tür inceliklere nezaket gösteriyorlar. Rusya, nükleer santralle buraya 20 - 22 milyar dolar para yatıracak. Şuanda 2 milyar doları nakit olarak buraya aktardı. Yani siyasi istikrara duyulan güven önümüzdeki aylarda da artacak. Bizzat ilgilendiğim projeler var. Bu bölgedeki yeni projelerden önümüzdeki aylarda yeni kalemler duyacaksınız. Bütün bunların hepsini değerlendirmiş olacağız.”

Pazartesi günü Gazprom Başkan Yardımcısı Medvedev’le hem fiyat mekanizmasını, kendi teklif ediyor olmaları halinde Güney Akım’ı ve Ukrayna krizini görüşeceklerini kaydeden Yıldız, “Gazpromla ilk görüşmede fiyatlar üzerinde konuşulmaz. Ama biz bunu gündeme getirdiğimizi kendilerine bahsediyoruz. Eğer onların da Güney Akım’dan talepleri olursa, nasıl onların doğalgaz indirimine sıcak bakması gerektiği gibi biz de buna sıcak bakarız. Güney Akım’la alakalı Samsun, Sinop taraflarına Türkiye’nin kara parçasına girip oradan gitmeyi tercih ederlerse ki böyle bir öneriden bahsedildi, biz bunu değerlendiririz dedik kendilerine. Ama böyle bir öneri gelmezse gelin buradan geçin de demeyiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.