Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar

Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin ve Elbistan'daki işitme engelliler, Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi ile Afşin Halk Eğitimi Merkezi tarafından...

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin ve Elbistan'daki işitme engelliler, Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi ile Afşin Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kursta okuma yazma öğreniyor.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Afşin Belediyesi'nin "İletişimde engelleri kaldırıyoruz" projesi kapsamında açılan okuma yazma kursunu ziyaret etti.

İşitme engelli kursiyerlerin derslerine katılan Başkan Güven, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, işitme engelliler için açılan okuma yazma kursunun 2'incisinin Afşin'de açıldığını belirtti.

Daha öncede aynı proje kapsamında kamu ve kurumlarda çalışan memurlara işaret dili kursu verildiğini ifade eden Güven, "İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızla daha iyi iletişim kurmak adına kamu kuruluşları ve esnaf arkadaşlarımıza işaret dili kursu verdik ve başarıyla tamamladık. Artık işitme engelli kardeşlerimiz, devlet dairelerinde işlemlerini çok daha rahat yapabiliyor." dedi.

İşaret dili kursunun ardından önemli bir eksikliği fark ettiklerini söyleyen Güven, şöyle devam etti:

"İşitme engelli vatandaşlarımızın arasında okuma yazma bilmeyen veya bilip de sertifikası olmayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız, bankalarda işlemlerini yapamıyorlar, ehliyet alamıyor ve birçok resmi işlemelerini tek başlarına yapamıyorlardı. Bu eksikliği hissettik ve engelli kardeşlerimize yönelik okuma yazma kursu açtık. Türkiye'de, işitme engelliler için açılan okuma yazma kursu Afşin'de ikinci ve bunu gururla ifade ediyorum. Okuma yazma kursumuz Milli Eğitim Bakanlığımızın da dikkatini çekti. Projemiz ile alakalı bizlerden bilgi adlılar."

Güven, okuma yazma kursunda 16 kursiyerin bulunduğunu, kursa yoğun talep bulunduğundan dolayı ikinci bir kurs daha düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

İşitme Engelliler Öğretmeni Recep Ceran ise, Afşin Belediyesinin desteğiyle açılan kursta okuma ve yazma öğrenen işitme engelli vatandaşların büyük bir engeli aşacağını belirtti.

12 haftalık eğitimin ardından okur-yazar sertifikası almaya hak kazanan kursiyerlerin kendilerini yazarak ifade edebileceğini söyleyen Ceran, şunları kaydetti:

"Kursiyerlerimizin içinde, daha önce ehliyetsiz araba kullandığı için 4 bin lira para cezası alan, Kocaeli Belediyesi'nde işi hazır olan fakat okur yazar belgesi olmadığı için işe giremeyen arkadaşımız bulunmakta. Bunun gibi bir çok örnek var. Bu tür olumsuzlukları aşmak adına atılan bu güzel adıma bizler de destek verdiğimiz için çok mutluyuz."

Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar

Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar

Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar

Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar

Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar

Engelleri aşmak için okuma yazma öğreniyorlar

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.