Engelli gencin hayali 3 Aralık’ta gerçekleştirildi

Engelli gencin hayali 3 Aralık’ta gerçekleştirildi
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, uzun yıllar kitap çıkartmayı düşünen bedensel engelli gencin hayalini 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde gerçekleştirdi.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, uzun yıllar kitap çıkartmayı düşünen bedensel engelli gencin hayalini 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde gerçekleştirdi.

Başkan Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Göksun Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda, hayatı paylaşmak için engel yol sloganı ile düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırma anlamında gerekli olan her türlü çalışmayı tam anlamıyla yaptığımız belki söylenemez. Ancak eksiklerimizi tamamlamak için bütün gayretimizle çalışıyoruz” dedi.

1-20161205085905.jpg

Belediye olarak engelli bireylere ve onların toplumsal hayata adapte olmalarına her zaman öncelik verdiklerini dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Engellilerin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirerek güçlendirecektir. İşte bunun kanıtı bu salonda yer alan kardeşlerimizdir. Yetmişli yıllarda engelli kardeşlerimiz toplumda ikinci sınıf, üçüncü sınıf insan muamelesi görürken, bu gün hem siyasette hem de her meslek gurubunda üst sıralarda yer alarak memlekete hizmet etmektedirler. Şuan aramızda avukat ve siyasetçi kardeşlerimiz var. Onların varlıkları bizim gurur kaynağımızdır.”

Özkan Ağdeniz ile tanışma hikayelerini de anlatan Başkan Aydın, Ağdeniz’in 11 yıllık birikimi ve hayalleri olan şiirlerini Belediye Kültür Yayınları kapsamında, ISBN numarası da almak sureti ile kitap olarak yayınladıklarının müjdesini de verdi. Hayalini kurduğu kitabını basılmış halde gören Ağdeniz ile salondakiler duygu dolu anlar yaşadılar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’da yaptığı konuşmada, hayatın her alanında engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

2-20161205085905.jpg

Programda, engelli olmalarına rağmen hayata sımsıkı tutunan ve toplumda ön planda yer almayı başaran, Spor Yöneticisi ve Siyasetçi İrfan Yıldız ile Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Hayri Koç’ta birer konuşma yaparak hayatlarından örnekler verdi.

Konuşmalardan sonra, ‘Dokunaklı Şiirler’ isimli kitabı ile ismi anons edilen Özkan Ağdeniz ve ailesinin heyecanları ve duygu dolu anları dikkat çekti. Ağdeniz, kitap çıkartmak hayali ile yaklaşık 11 yıldır yazdığı şiirlerden oluşan kitabını Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Göksun Belediye Başkanı Aydın ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a kendi elleri ile takdim etti. Ağdeniz’in kitabı programa katılan tüm misafirlere hediye edildi.

Ağdeniz’in bugüne özel yazdığı ve kız kardeşi tarafından okunan, ‘Bu ülkede engelli olmak’ adlı şiiri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Daha sonra, Göksun Belediyesi tarafından Suriyeli bedensel engelli Heba Turko’ya tekerlekli sandalye hediye edildi.

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kamu Kurum Amirleri, belediye birim amirleri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile davetliler katıldı.

3-20161205085905.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.