Engelli Üniversite Öğrencileri İstanbul’da Buluşacak

Engelli Üniversite Öğrencileri İstanbul’da Buluşacak
Görme engelli üniversite öğrencilerinin İstanbul'da buluşacakları ve programa Malatya’dan da öğrencilerin katılacağı bildirildi.

- Görme engelli üniversite öğrencilerinin İstanbul'da buluşacakları ve programa Malatya’dan da öğrencilerin katılacağı bildirildi.

İnönü Üniversitesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanlığının düzenlemiş olduğu' Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi Projesi' kapsamında 25 üniversitenin engelli öğrencisi bir araya gelerek İstanbul ve Ankara’da iki toplantı gerçekleştirecektir. İlk toplantı 28-30 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacaktır.

Farklı engel grupları birbirini tanıma imkanı bulurken hak temelli yaklaşım,erişebilirlik standartları ve fırsat eşitliği gibi konularda eğitimler verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

“Üniversitemizde katılmak isteyen engelli öğrencilerin 3 kasım Pazartesi tarihine kadar www.engelsizuniversite.org/başvuru formu internet adresinde bulunan online başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir” denilen açıklamada, ilgilenen öğrencilerin ayrıntılı bilgi için Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı Sağlık Merkezindeki Engelli Destek Birimine başvurabilecekleri kaydedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.