’’Engelliler Danışma Konseyi Oluşturacağım’’

’’Engelliler Danışma Konseyi Oluşturacağım’’
İhsanoğlu, “Halkın desteğiyle seçildiğim an, ilgili kurum, federasyon ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler yaparak, bu konularla ilgilenecek bir engelliler, özürlüler danışma konseyi oluşturacağım” dedi.

İhsanoğlu, “Halkın desteğiyle seçildiğim an, ilgili kurum, federasyon ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler yaparak, bu konularla ilgilenecek bir engelliler, özürlüler danışma konseyi oluşturacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Engelliler Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Konfederasyon yöneticilerinin engellilere hitap ederken "Dava arkadaşlarım" ifadesini kullandığını söyleyen İhsanoğlu, "Bu dava sizin davanız, insanlık davası. Bizim hangi ailemizde sıkıntılı olmayan insanlarımız var? Kendi ailenizde yoksa komşunun ailesinde var. Bu dava gerçekten insanlık davası, bütün Türkiye’nin davası. Türkiye’de 8,5 milyon insan engelliyse bu hepimizin davası demek" ifadelerini kullandı.

Engellilerden kendisini dava arkadaşı olarak görmelerini isteyen İhsanoğlu, son yıllarda Türkiye’de engellilere yönelik bazı adımlar atıldığını ancak bunun yeterli olmadığını, engellilerin eğitim, istihdam ve sosyalleşmesine yönelik yeni çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Engellilerin toplumdan dışlanmasının büyük hata olacağını belirten İhsanoğlu, "Bu kardeşlerimizin, bu evlatlarımızın sosyalleşmesi gerekir. Bunun için uygun eğitim ve istihdam şart. Burada ailelerin, bilhassa ailelerin görevi çok önemli. Onlara destek vermemiz lazım. Engelli kardeşlerimiz ileride ailelerinden, anne babalar, kardeşler, bakacak insan olmadığı zaman bunlar ne olacak, kim yardımcı olacak? Bu insanlık davasını insanlık adına kim yürütecek. Bunu düşünmemiz lazım. Size söz veriyorum Cenabı Allah’ın izni, halkın desteğiyle seçildiğim an, ilgili kurum, federasyon ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler yaparak, bu konularla ilgilenecek bir engelliler, özürlüler danışma konseyi oluşturacağım" şeklinde konuştu.

“BİZ SADAKA, MERHAMET, HİMAYE, HİMMET DEĞİL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ ENGELLİLER OLARAK”

Engelliler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, önemli bir seçim öncesinde olunduğunu belirterek, Türkiye’ye yaraşır, bütün halkın sorunlarını kucaklayan, engellileri de kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı seçileceğini ifade etti. Engelliler Konfederasyonunun bir hak arama örgütü olduğunu kaydeden İçli, "Biz sadaka, merhamet, himaye, himmet değil haklarımızı istiyoruz engelliler olarak. Bunların başında hiç kuşku yok ki onurlu bir yaşam sürdürebilmemizin temelini oluşturan çalışma hakkını, kendimizi iyi bir yurttaş olarak geleceğimizi kurabilecek düzeyde eğitilebileceğimiz eğitim hakkımızı, sağlık hakkımızı, rehabilitasyon hakkımızı, toplumsal yaşama katılma ve herkesle eşit onurlu yurttaşlar olarak yaşama hakkımızı talep ediyoruz" diye konuştu.

Bugüne kadar ülkemizde engellilere aciz asalak bir zümre olarak bakıldığını söyleyen İçli, “Engelliler toplumsal yaşama, üretim süreçlerine hizmet süreçlerine herkesle eşit bir biçimde katılmak istiyorlar. Alın teriyle geçinmek istiyorlar. Bu amaçla önemli mücadeleler sürdürülüyor. 4 günden beri engelli arkadaşlarımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Devlet Personel Başkanlığı önünde açlık grevi yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı adayımızdan imkân bulurlarsa o arkadaşlarımızı da İzmir 2 Caddesinde başında açlık grevini sürdürüyorlar. Ziyaret etmelerini talep ederiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ziyarette engelli Ozan Ali Sezer, saz eşliğinde İhsanoğlu için bestelediği türküyü söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.