Engelliler Ve Aileleri İftar Sofrasında Buluştu

Engelliler Ve Aileleri İftar Sofrasında Buluştu
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına devam eden Eyüp Belediyesi, engelli vatandaşlar ve ailelerini aynı iftar sofrasında bir araya getirdi.Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle bir...

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına devam eden Eyüp Belediyesi, engelli vatandaşlar ve ailelerini aynı iftar sofrasında bir araya getirdi.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam çeşitli etkinlikler düzenleyerek Ramazan ve orucun maneviyatını vatandaşlara yaşatmaya çalışan Eyüp Belediyesi, engelli vatandaşları ve ailelerini iftar sofrasında buluşturdu. Şeker Hayat Okulu’nda düzenlenen iftar programına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş ve ailesi katıldı. Programa katılan Başkan Aydın, masaları tek tek gezerek engellilerle sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdi.

“RAMAZAN AYINDA HER KESİME YÖNELİK ETKİNLİKLER YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

“Ramazan ayında her kesime yönelik çalışmalar yaparak onları bir araya getiriyoruz” diyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Biz Ramazan ayında her kesimi ilgilendiren etkinlikler yapmaya çalıştık. Çocuklar için tekne orucu gibi etkinlikler yaptık. Bayanlara, yaşlılara, gençlere yönelik her kesimi anlatan etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Bugünde engellilere yönelik yapalım dedik ve bugün onlarla bir araya geldik. Onları da ramazan ayında unutmadık. Onlarda burada aileleriyle birlikte iftar yapıyorlar. Yani onlarından iftarın tadını yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“RAMAZAN AYINI VATANDAŞLARIMIZA YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ramazan ayını eğlence ayı olarak görmediklerini dile getiren Başkan Aydın, “Biz Ramazan ayını yemek yeme eğlence gibi programlar olarak görmüyoruz. Ama Ramazan ayını anlatan eğlenceler varsa onlarda olmalı insanlarda bunları yaşamalıdır. Ramazan ayı esas itibariyle, arınma ayıdır, kendini geliştirme ayıdır, eksiklikleri görme ve tamamlama ayıdır bizlerde bunları insanların hissetmesini sağlamak ve yaşatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim bütün programlarımızda bu temalar vardır. Bizim yapmış olduğumuz bütün bu çalışmalar insanlarımıza Ramazan ayını kazandırmaya yönelik çalışmalardır. Eyüp’e gelen her vatandaşımızı bunu görebilir ve hissedebilir” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.