Engellilere Yönelik Yapma Çiçe’ Kursu Başladı

Engellilere Yönelik Yapma Çiçe’ Kursu Başladı
Adıyaman Zihinsel Engelli Aileleri Derneği ile İşkur arasında imzalanan protokol ile engelli vatandaşlara Yapma Çiçek kursu verilmeye başlandı.Eğitimci Arife Rençber tarafından 17 zihinsel engelli kiş...

Adıyaman Zihinsel Engelli Aileleri Derneği ile İşkur arasında imzalanan protokol ile engelli vatandaşlara Yapma Çiçek kursu verilmeye başlandı.

Eğitimci Arife Rençber tarafından 17 zihinsel engelli kişiye kurs verilmeye başlandı. İşkur’a kayıt yaptıran 16 yaş üstü 17 zihinsel engelli vatandaş, kurs süresince günlük 20 TL yevmiye alacak.

4 Mart tarihine kadar hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilecek. Ocak ayına kadar teorik eğitim verileceğini belirten Arife Rençber, daha sonra 3 ay uygulama eğitimi verileceğini ifade etti.

Adıyaman Zihinsel Engelli Aileleri Derneği Başkanı Zeynal Alagöz, engelli vatandaşlara istihdam kapısı açmak istediklerini belirterek, “16 yaş üstü zihinsel engelli kişiler bu kursta yapma çiçek yapımını öğrenecek. Engelli kursiyerler kurs boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitim alacak. Kursumuz 4 Mart 2016 tarihinde son bulacak. Kurs boyunca kursiyerlere yevmiye 20 TL verilecek ve kaza sigortaları İşkur tarafından yapılacak” dedi.

ADIYAMAN'DA ZİHİNSEL ENGELLİLERE YÖNELİK YAPMA ÇİÇEK KURSU AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.