Epal Paletler Hesabını Bilen Üreticinin Tercihi

Epal Paletler Hesabını Bilen Üreticinin Tercihi
Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi’nden (TEPAL) yapılan açıklamada, güvenli sevkıyat ve depolama için güvenilir ahşap palet kullanılmasının önemli olduğu vurgulandı.TEPAL...

Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi’nden (TEPAL) yapılan açıklamada, güvenli sevkıyat ve depolama için güvenilir ahşap palet kullanılmasının önemli olduğu vurgulandı.

TEPAL Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Yurteri, EPAL’in 1961 yılında ahşap paletlere bilinen ilk standartları getirdiğini belirterek, günümüzde bu standartların daha da geliştiğini söyledi. EPAL’in geçen süre içinde dünyanın en güvenilir ahşap palet markası haline geldiğini vurgulayan Yurteri, “EPAL’in Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 14 Ulusal Komitesi ve dünya çapında bin 600 dolayında lisanslı üretici var. Dünyada geçen yıl 66 milyon EPAL palet üretildi ve bütün dünyada 500 milyon EPAL palet dolaşımda bulunuyor” dedi.

Ahşap paletlerin kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde kalitenin daha da önemli hale geldiğini belirten Serkan Yurteri, “Ürünlerin depolanmasını, taşınmasını ve nakliyesini kolaylaştıran ahşap paletler üzerlerinde çok değerli ürünleri taşıyor. Bu yüzden sağlam, güvenli ve dünyaca kabul gören standartlarda üretilmelidir” diye konuştu.

Sağlam olmayan paletlerin kırılarak taşıdıkları ürünlere büyük zararlar verdiğini veya standart dışı oldukları için gümrüklerden geçmesine müsaade edilmediğini söyleyen Yurteri, “Ucuz olduğu için standart dışı ahşap paletle sevkıyat yapıldığında çok büyük maliyetlerle karşılaşılabiliyor. Palet kırılınca mallar ortada kalıyor. Gümrükten geçmeyince ihracat malları haftalar bazen aylarca depolarda kalıyor. Ürünler bozuluyor, bekleyen mamuller için yüksek depo kiraları ödenmek zorunda kalınabiliyor” diye konuştu.

EPAL paletlerin bütün dünyada dolaşım hakkına sahip olduğunu, sağlamlığı sayesinde üzerindeki ürünlerin güvenle taşındığını anlatan Serkan Yurteri, “EPAL lisansı olan firmalar haberli ve habersiz olarak bağımsız denetim şirketlerince devamlı denetlenmektedir. Bundan dolayı dünyanın en güvenilir taşıma sistemidir” diye konuştu.

SAHTECİLERE DİKKAT

Her sektörde olduğu gibi ahşap palet sektöründe de merdiven altı üretim yapıldığını, ayrıca marka sahteciliği yapanların çıktığını belirten Serkan Yurteri, EPAL palet kullanmak isteyenlerin TEPAL üyesi firmaların dışında kimseden palet almaması gerektiğini söyledi. Yurteri, www.tepal-epal.com internet sitesinde Türkiye’deki lisanslı üretici ve tamirci firmaların adres bilgilerinin yer aldığını belirterek, “Üyelerimiz olan firmalar dışındakiler sahte üreticidir. EPAL palet alırken üretici firmaya mutlaka lisansını sorun, şüphelendiğiniz hallerde derneğimizle irtibata geçebilirsiniz” dedi.

Yurteri lisansız üretim yapan firmalarla hukuki mücadele yürüttüklerini ve marka ihlali davası açtıklarını, sahte üretim yapanlara para ve hapis cezaları verildiğini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.