Er-kadın Boş Durmuyor

Er-kadın Boş Durmuyor
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Mahallebaşı’nda kadınlara el sanatları içerisinde yer alan Makrome örme eğitimi veriyor.

- Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Mahallebaşı’nda kadınlara el sanatları içerisinde yer alan Makrome örme eğitimi veriyor.

Sekiz yıldan beri Mahallebaşı semtinde işsiz, niteliksiz kadınlara mesleki eğitimler vererek onları ekonomiye kazandırmayı amaçlayan ER_KADIN

bu kış eğitim döneminde de yine boş durmadı ve Mahallebaşı kadınlarına el sanatlarından MAREME eğitimi vererek faaliyetlerine bir yenisini ekledi.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Araştırmacı-Yazar Zekiye Çomaklı;

Dernek olarak on yıldan beri hep ilk leri yaparak farklı bir dernek olduğumuzu sergiledik. Mahallebaşının kadınları da bu tür eğitimlere ulaşmakta sıkıntı çekiyordu. Sekiz yıl önce yönetim kurulumuzla aldığımız karardan sonra dernek ofisimizi bu semte taşıdık ve hayatımızın en isabetli kararına imza atmış olduk. Bu mahallede kadınlarımızın yüzde seksenine yakını sıfır gelirli ailelerin kadınları. Yemek ve giyim ihtiyaçlarını yardım yolu ile elde eden ailelerin bireyleri. Yıllardır kadınlarımıza mesleki eğitimler vererek kadını çalışma hayatına entegre etmeği ve “kadın çalışamaz” düşüncesini kırmaya çalışıyoruz. Şimdi kadınlarımız bir eğitim bitmeden hangi eğitimi alacaklarını soruyorlar. Makrome eğitiminin aynında okuma-yazma kursumuz da devam ediyor.” Dedi.

Halk Eğitim merkezi ile işbirliği içerisinde yürüttükleri kursun eğitmeni Ayşe Sarı “ kadınlarımızın ilgisi bize şevk veriyor ve biz de onlara en iyisini öğretmeye çalışıyoruz. Burada özellikle ev eşyası olarak kullanılan makrome örgü ile yapılmış aksesuarların ekonomik getirisi oldukça fazla ayrıca burada kadınlarımız sadece eğitim almakla kalmıyor yeni dostluklar da ediniyorlar, bilinç yükseltme seminerleri alıyorlar, bu da kadınlarımız için çok önemli.” dedi.

ER-KADIN BOŞ DURMUYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.