Erciş Belediyesi’nden Engellilere Ziyaret

Erciş Belediyesi’nden Engellilere Ziyaret
Van’ın Erciş Belediyesi Kadın Komisyonu ve Kadın Politikaları Birimi, ilçedeki kadın engellileri evlerinde ziyaret etti.Daha önce ilçedeki rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek engellilerle bir...

Van’ın Erciş Belediyesi Kadın Komisyonu ve Kadın Politikaları Birimi, ilçedeki kadın engellileri evlerinde ziyaret etti.

Daha önce ilçedeki rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek engellilerle bir araya gelen Erciş Belediyesi, bu kez de kadın engellileri evlerinde ziyaret etti. Kadın Komisyonu ve Kadın Politikaları Birimi tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde engellilerle dayanışma mesajları verildi. Gerçekleştirilen ziyaretlerden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden engelli kadınlar, dayanışma çabalarından dolayı belediye heyetine teşekkür etti. Ziyaret edilen engellilerden Aşağı TOKİ konutlarında ikamet eden fiziksel engelli Türkan Baydar, belediyenin engellilerle gönül birliği kurmaya çabalamasının kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, ’’Ben insanlarla konuşmaya hasret kalıyordum ve insanların yüzünü unutmamak için pencereye geçip saatlerce dışarıyı izliyordum. Bu anlamda belediyenin bizleri ziyaret ederek bizimle gönül birliği kurması sevindirici. Artık konuşabileceğimiz birilerinin olduğunu bilmek beni mutlu ediyor’’ dedi.

Yapılan ziyaretlere ilişkin konuşan Erciş Belediyesi Kadın Politikaları Birimi çalışanlarından Ayşe Çiftçi ise, Erciş’te toplumsal olarak ihmal edilen, ötekileştirilen bütün toplumsal gruplarla daha çok dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. Çiftçi, ’’Belediye olarak toplumda ötekileştirilmiş gruplarla dayanışma içerisinde olmayı istiyoruz ve bu yönde önemli girişimlerimiz oldu. Ötekileştirilen, ihmal edilen iki toplumsal grup olan kadın ve engellilerle daha çok birlik içerisinde olacağız’’ diye konuştu.

Belediye heyeti, ziyaretler esnasında engelli kadınların talep ve sorunlarını dinlerken, kendilerine birer gül takdim ettiler.

ERCİŞ BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLERE ZİYARET.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.