Erdal Eren’in Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Erdal Eren’in Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
12 Eylül döneminde 17 yaşında idam edilen Erdal Eren’in vefat eden annesi Berire Şadan Eren, son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şadan Eren, bugün öğle nam...

12 Eylül döneminde 17 yaşında idam edilen Erdal Eren’in vefat eden annesi Berire Şadan Eren, son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şadan Eren, bugün öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede taziyeleri oğlu Erkan Eren ve kardeşi Vamık Tekin kabul etti. Eşi Ahmet Eren’in mezarına defnedilen Eren’in cenazesine oğlu Erdal Eren’in mezarından getirilen toprakta atıldı. Eren’in naaşı defnedildikten sonra oğlu Erdal Eren’in cezaevindeyken kendisine yazdığı son mektup okundu. Erdal Eren’in son mektubunda “Baharın, karın altından fışkırdığı bugünlerde içeride olmak, çiçek kokusunu alamamak, geniş yeşilliklerin güzelliğini görememek insanda anlatılması zor bir duyguyu yaratıyor. Ama bu duygu öyle karamsarlığın, yılgınlığın, bitkinliğin ve vazgeçmişliğin bir belirtisi olmuyor” ifadelerine yer verdiği görüldü.

CENAZELER KARIŞTI

Cenazeye, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Topbaş ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katıldı. Tüzel, Eren’in mezarı başında yaptığı konuşmada, darbecilerden hesap sormalarının Şadan Eren’e borçları olduğunu kaydetti.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Prof. Dr. Berati Hasan Veyisoğlu’nun annesinin cenazesi ile Berire Şadan Eren’in cenazesini karıştırdı. Eren’in cenazesi cenaze aracına koyulduktan sonra Atalay’ın “Hocamızın annesi” demesi üzerine kısa süreli bir karışıklık yaşandı. Daha sonra Şadan Eren’in kardeşi Vamık Tekin’in Beşir Atalay’ın aslında kendi cenazelerine katılmadığını fakat cenazeleri karıştırınca öyle bir ifade kullandığını söylemesi üzerine karışıklık çözüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.