Erdemli Gençlik Projesi Gençlik Merkezi Açılışı Yapıldı

Erdemli Gençlik Projesi Gençlik Merkezi Açılışı Yapıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Saçaklızade Vakfı tarafından uygulanan Erdemli Gençlik Projesi’nin Uygulama Merkezi olan Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Saçaklızade Vakfı tarafından uygulanan Erdemli Gençlik Projesi’nin Uygulama Merkezi olan Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.

Açılış Programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, Büyükşehir İl Müftüsü Muhammed Gevher, Ak Parti İl Başkanı Metin DOĞAN ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Cuma Namazı sonrası yapılan açılışta Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen’in yaptığı duayla vatana ve topluma hayırlı gençlerin yetişmesine vesile olması dileğiyle açılış yapıldı.

Açılışın ardından seminer salonunda düzenlenen programda konuşan Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali DEMİRDÖĞEN yaptığı konuşmada “Allah’a binlerce şükür Saçaklızade Vakfı olarak her yıl yeni bir müessese açıyoruz. Bu yıl da bu müessesemizi topluma kazandırmanın huzurunu yaşıyoruz. Dünyayı iyi okumamız lazım, bir gence Endülüs nerede Myanmar nerede, Burkino Faso nerede dersek ve bilmiyorsa bu bizim sorunumuz. İnşallah bu hizmetimiz devam edecek ve gençlerimiz bu hizmette gayret gösterecekler, geleceğimizi kuracak bilinçli gençler yetişecektir.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKÇI, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tüm Türkiye’de olduğu gibi önemli gönüllü kuruluşlar ve dernekler aracılığıyla yapmış olduğu proje içerisinde gençlik merkezleri önemli yer tutmakta, yıllardır şehrimizin en önemli kültür eğitim ve yardımlaşma kurumu olarak gerçekten bir iyilik çınarı gibi çalışan Saçaklızade Vakfımızın böyle bir çalışma içerisinde olması başta şahsım ve kurumumuzla gerçekten bizi mutlu etti, bizler bu Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tüm illeri kapsayan 81 il ile birlikte yapmış olduğu bir faaliyet içerisindeyiz. Hükümetimiz son 3 yılda 200’e yakın gençlik merkezi açmıştır. İnşallah ileride daha çok ve daha farklı bir şekilde gençliğe sahip çıkan, hedef koyan ve çok güzel çalışmalar ortaya koyan bir nesil olarak göreceğiz dedi.

Ak Parti Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ te, “ Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum, Saçaklızade Vakfı’na hizmetlerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tip hizmetleri destekliyoruz. Bu gençlere sahip çıkmazsak sokak sahip çıkıyor ve madde bağımlısı oluyorlar. Gerçekten eşrefli mahlukat olan ve gelecekte bu ülkeyi yönetecek olan bu yavrularımız heba oluyor. Dolayısıyla bu hizmetler en hayırlı hizmetlerdir.

Ayrıca Proje Koordinatörü Musa Atmaca da yaptığı konuşmada “Saçaklızade Vakfı’nın mevcut eğitim kurumlarıyla 3.000 den fazla öğrenciye hitap ettiğini, bu proje ile vakfın gençlik hizmetlerindeki hedef kitlesini genişleterek şehrin farklı okullarında okuyan gençlere de hitap etmeyi amaçlıyoruz. Gençlik Merkezi yeri olarak bu bölgeyi seçmekteki amacımız Bahçelievler Semtinin okullar bölgesi sayılabilecek durumda olmasıdır” dedi.

Gençlik Merkezi; gençlerin ve öğrencilerin kullanabileceği ücretsiz internet salonu, TV izleme ve dinlenme salonu, toplantı salonu, sosyal ofis, seminer salonu bölümlerinden oluşuyor. Seminer salonunda ayrıca gençlere yönelik tarih bilinci, kültür, edebiyat konularında söyleşi, sohbet, kişisel gelişim seminerleri ve liderlik, iletişim gibi kapasite geliştirme seminerleri gibi faaliyetler uygulanacak.

Bir yıl sürecek olan proje kapsamında ayrıca; Trabzon ili Saçaklızadeler Türbesi’ne ziyaret ve Karadeniz Gezisi, gönüllülük faaliyetleri, atölye çalışmaları, öğrenci grupları arasında yarışmalar ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik çalıştay gibi faaliyetler de bulunuyor.

Projeye iştirak eden kurumlar arasında İlim Yayma Cemiyeti, Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Genç Ufuk Derneği, Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği gibi sivil toplum kuruluşları ve Özel Beyza Eğitim Kurumları, Özel Özderya Eğitim Kurumları, Pi Analitik Dersaneleri, Ali Şirikçi Öğrenci Yurdu gibi eğitim kurumları da yer alıyor.

Gençlik Merkezinin hedef kitlesi İmam Hatip Lisesi, Kahramanmaraş Lisesi, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi, 100. Yıl Ortaokulu ve Reşit Gümüşer İlkokulu, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi, Hüdaverdi Kur’an Kursu, Şehadet Kur’an Kursu ve proje iştirakçisi kurumların öğrencilerine hitap edecek.

20141121_131223.jpg20141121_133216.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.