Erdemli’de Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi

Erdemli’de Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi
Mersin’in Erdemli ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Emine Kurtulan Sanat Evi kursiyerlerince kadın ve doğa temalı ‘kağıt telkari’ sergisi açıldı.Erdemli Öğretmenevi bahçesin...

Mersin’in Erdemli ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Emine Kurtulan Sanat Evi kursiyerlerince kadın ve doğa temalı ‘kağıt telkari’ sergisi açıldı.

Erdemli Öğretmenevi bahçesindeki sergi açılışında konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün olumlu yöndeki gelişme ve değişime, yeni bir başlangıca vesile olması dileğinde bulundu.

Kaymakam Taştan, son yıllarda hayat standartlarının ve maddi imkanların geçmiş yıllara göre arttığını belirterek, “Bütün bu zenginliklerin, değişimin hayatı kolaylaştıran bütün bu yatırımların insanın mutluluğuna bir katkısının olmasını bekliyorsunuz. Eğer sadece maddi açıdan gelişme zenginleşme insanlığı tek başına mutlu edecekse bugünkü insanların, bundan 30-40 sene önce bu sokaklarda, bu şehirde, bu ülkede yaşayan insanlardan yüzlerinin daha fazla gülmesini, dertlerinin daha az olmasını bekliyorsunuz. Ama teker teker insanlarla konuştuğunuzda öyle olmadığını görüyorsunuz” dedi.

“Demek ki süreç içerisinde fark edemediğimiz birtakım eksiklikler var” diyen Kaymakam Taştan, “Bu eksiklikte, kadının sosyal hayata, gerek kamu gerekse diğer alanlara, sivil örgütlenmeden tutun da ekonomik yaşama kadar yeterince, etkili bir şekilde girmemesinin büyük bir etkisinin olduğunu düşünüyorum. Çünkü kadına baktığınızda her alanda erkeklerle kıyasladığınızda çok daha narin, çok daha zarif, çok daha ince bir ruh yapısının olduğunu görüyorsunuz. Bu yapının ekonomik ilişkilerden tutun, çocukların eğitimine, sivil topluma, kamunun yapılanmasına değin devletin işleyişine kadar, insan ilişkilerine girdiği, etkilediği sürece öyle düşünüyorum ki o maddi alandaki gelişmelerinde gerçekten insanlığa ve ülkemize faydası olacak. Ben bu günün böyle bir değişmeye ve gelişmeye vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Taştan, sergiyi gezerek eserler hakkında Usta Öğretici Emine Kurtulan, eserleri sergilenen Fatma Vural ile Ümmü Gülsüm Çağlayık’tan bilgiler aldı. Kursiyerler serginin gezilmesinin ardından Kaymakam Osman Taştan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve HEM Müdürü Ömer Okur’a birer eser hediye etti.

MERSİN’İN ERDEMLİ İLÇESİNDE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA EMİNE KURTULAN SANAT EVİ KURSİYERLERİNCE KADIN VE DOĞA TEMALI ‘KAĞIT TELKARİ’ SERGİSİ AÇILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.