Erdoğan: “Bu Akşam Savcının Ailesine Taziye Ziyareti Yapacağım”

Erdoğan: “Bu Akşam Savcının Ailesine Taziye Ziyareti Yapacağım”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan olaylar sonrası hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesine, bu akşam yurda döndükten sonra taziye ziyareti yapacağını...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan olaylar sonrası hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesine, bu akşam yurda döndükten sonra taziye ziyareti yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Rumen mevkidaşı Klaus Werner Iohannis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıdaki konuşmasında dün Çağlayan Adliyesi’ne teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıya değinen Erdoğan, “Bir terör örgütünün İstanbul’un en büyük adalet sarayını ne yazık ki, oraya girmek suretiyle bir savcımızın odasını basması ve orada uzun bir süre savcımızı rehin almasından sonra kendisini haince, canice şehit etmeleri ve tabi kendileri de bu arada güvenlik güçlerimiz tarafından bunun bedelini ağır ödediler” diye konuştu.

Bu konuda Rumen Cumhurbaşkanı Iohannis’in göstermiş olduğu nezakete teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Çünkü terörizm bir bölgenin sorunu değil, tüm dünyanın ortak sorunudur. Ve buna karşı da bir dayanışma içerisinde bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Öyle zannediyorum ki şu anda savcımızı Eyüp Sultan Camii’nden defnedecekler. Orada cenaze namazı kılınıp ondan sonra da defni gerçekleştirilecek. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim şehidimizi cennetiyle, cemaliyle inşallah müşerref kılar” şeklinde konuştu.

Romanya’daki temaslarının ardından Türkiye’ye döndükten sonra saldırıda hayatını kaybeden Savcı Mehmet Kiraz’ın ailesine taziye ziyareti yapacağını dile getiren Erdoğan, “Başta yine meslektaşı olan eşi hanımefendiye ve tüm ailesine başsağlığı dileklerimi Romanya’dan gönderiyorum. İnşallah bu akşam kendilerine de bir taziye ziyaretinde bulunacağım” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEYİ KARARLI ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”

Terörle mücadelenin çok kararlı bir şekilde süreceğini vurgulayan Erdoğan, “Aynı zamanda yine AK Parti’nin Kartal İlçe Teşkilatı’na bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum. Çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum. Tabiki bütün bunlar bilinmelidir ki demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye inanıyorum. Ve ben de ülkemin Cumhurbaşkanı olarak, milletimin seçmiş olduğu bir Cumhurbaşkanı olarak buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi verecek ve direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.