Erdoğan: Cuma Yeni Kabinemizi Kuracağız

Erdoğan: Cuma Yeni Kabinemizi Kuracağız
Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cuma yeni kabinemizi kuracağız" dedi. Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 1. Olağanstü Büyük Kongresi’nde Ankara...

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cuma yeni kabinemizi kuracağız" dedi.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 1. Olağanstü Büyük Kongresi’nde Ankara Arena Spor Salonu’na sığmayan ve kongreyi dışarıdan takip edecek vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Sizlerle birinci olaağanüstü kurultayımızda böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanını mutluluğu içerisinde sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. biraz sonra inşallah birinci olanağanüstü genel kurulumuzu Ankara’nın en büyük salonunda, malum icrasına geçeceğiz. Orada sizlere çok daha detay bir şekilde hitap edeceğim. Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir. Sadece bir isim değişikliğidir ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha’dır, bir başlangıçtır, yeni bir açlışı, milattır. Şu anda 40 bine varan, 81 vilayetten buraya gelen siz değerli kardeşlerim bir şeyi ortaya koyuyoruz, biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Kardeşlerim, misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik ama biz 77 milyonu sevdik. kucakladık ayırt etmeksizin kucakladık. 780 bin kilometrelik vatan topraklarımıza ayırt etmeksizin hizmet götürdük, aynı şekilde devam edeceğiz. Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a 780 bin kilometre ihya oldu, ihya olmaya devam edecek. Asla taviz vermek yok, ’tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet’ dedik. Yine böyle yürüyeceğiz" dedi.

"SİZLERDEN AYRILMIYORUM"

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Ortak adayımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu Bey oldu. İnanıyorum ki bugünkü kongreden de katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşim çıkacaktır. Süratle yarın Cumhurbaşkanılığı ile ilgili yemin törenini yaptıktan, devir teslimden sonra kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz. Cuma yeni kabinemizi kuracağız. Sizlerden ayrılmıyorum, bunu bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar Genel Başkan, Başbakan sıfatıyla aranızdaydım bundan sonra 10 Ağustos’ta seçmiş olduğğunuz ilk Cumhurun Başkanı olarak aranızda olacağım. Bu kardeşinize haklarını hela eder misiniz? Ben de sizlere haklarımızı helal ediyorum" ifadelerini kullandı.

Atılan sloganlarla konuşması sık sık kesildi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, parti otobüsü üzerinde vatandaşları selamladı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, salona girmesinin ardından partililere karanfil dağıttı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.